Változókor miatt?

Kedves Doktor úr! Köszönöm szépen a választ. Azt nem tudom, hogy a kérdésemben írtam-e hogy 45 éves vagyok, és lehet-e a Minera-s panaszom a változókori vérzészavarral kapcsolatos. Bemásolom a feltett kérdésem. "Tisztelt Webbeteg! két éve van Minera hormonspirálom, az előtt teljesen normális volt a menstruációm. Mineraval egyre gyakrabban van, sokáig tart (8-9 nap) és egyre erősebb. Jelenleg két hét után ismét menstruálok. Orvosom nem akarja kivenni a spirált, fél, hogy akkor még gyakoribb és erősebb vérzés jelentkezne. Szeretném kérni az Önök orvosának véleményét, mit tegyek? Normális ez Minera esetében? Várom a választ köszönettel." Köszönöm a választ!

Dr. Szalóczy Péter válasza spirál témában

Kedves Kérdező! Előző napi válaszuom lehet, hogy nem kapta meg. A kérdés pomtos tisztázására jó lenne kivenni a spirált, mert így belezavar a saját valamilyen hormonaktivitásába és nem diagnoisztizálható a probléma tisztán. Lehet, hogy a spirál ellenére tüszőhormon túlprodukciója van, ami miatt átvérzik és vastag a méhet bélelő nyálkahártya. Ezt egy hüvelyi ultrahangos vizsgálat tisztázhatná. Nem osztom a véleményt, hogy a spirál kivétele még erősebb vérzéssal járhat, mert annak jelenléte önnmaga vérzést provokáló, fokozó. Ha nélküle még erősebb a vérzés, annak tennivalót jelentő fontossága van. Teát: szerintem tennivaló: spirál ki. hüvelyi ultrahang, ha nem vastag a nyálkahártya tablettás gyógyítás, ha vastag, esetleg kürett. A továbbiakban ne a régi egyközzel védekezzen.

Kérdés: 2013. július 12., 12:57; Megválaszolva: 2013. július 13., 11:05
Kérdések és válaszok: Egyéb
Érdeklődés
Tisztelt Doktor Úr! 43 éves vagyok. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lakom. Gyermekem nincs és már nem is akarok szülni. Lehetett volna gyermekem...
Lép hiányából fakadó eljárás
Herpesz vírus (vérvétel)
Kérdőjeles probléma
Mai válaszra kérdés