• Menstruációs zavar-hormonális spirál

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az utóbbi 1 évben megváltozott a menstruációm.Nagyjából minden 3-4.vérzés csak barnázgatás, ami időtartamban megegyezik a normál vérzéses napokkal(6-7) Nőgyógyászati uh rendben talált mindent, cysta, polip , mióma sincs.Volt vérvétel a ciklus elején és a 19.napon. Progreszteron szintem alacsonyabb kicsit, ezen kívül minden érték normális.Orvosom barátcserje kapszulát javasolt, illetve hosszú távú megoldásként hormonális spirál felhelyezését. Véleményét szeretném kérni erről az eszközről, ha szintén hormont tartalmaz mennyivel jobb mint a fogamzásgátló tabletták? Miért okoz(hat) az elején pecsételő vérzést, illetve összességében valóban ajánlott-e ez a módszer, rendbe teszi-e a ciklusomat? Köszönöm válaszát:Erika

        Dr. Kiss György válasza a spirál témában

        Tisztelt Hölgyem ! A hormonális spirál felhelyzésével a spirálból felszabaduló hormon egy mesterséges hormonszintet hoz létre a keringésben, mely a méh nyálkahártyára is hatással van. A nyálkahártya elvékonyodik, igy a menstruáció is kevesebb lesz, sőt több év eltelte után meg is szünhet a vérzés. Előnye a fogamzásgátló tablettákkal szemben az, hogy kevesebb a hormontartalma, nem kell minden nap tablettát szedni és egyben biztonságos is. Üdvözlettel: dr.Kiss.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. február 25., 20:56; Megválaszolva: 2019. február 28., 08:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: