Menstruációs zavar-hormonális spirál

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az utóbbi 1 évben megváltozott a menstruációm.Nagyjából minden 3-4.vérzés csak barnázgatás, ami időtartamban megegyezik a normál vérzéses napokkal (6-7) Nőgyógyászati uh rendben talált mindent, cysta, polip , mióma sincs.Volt vérvétel a ciklus elején és a 19.napon. Progreszteron szintem alacsonyabb kicsit, ezen kívül minden érték normális.Orvosom barátcserje kapszulát javasolt, illetve hosszú távú megoldásként hormonális spirál felhelyezését. Véleményét szeretném kérni erről az eszközről, ha szintén hormont tartalmaz mennyivel jobb mint a fogamzásgátló tabletták? Miért okoz (hat) az elején pecsételő vérzést, illetve összességében valóban ajánlott-e ez a módszer, rendbe teszi-e a ciklusomat? Köszönöm válaszát: Erika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza spirál témában

Tisztelt Hölgyem!

A hormonális spirál felhelyzésével a spirálból felszabaduló hormon egy mesterséges hormonszintet hoz létre a keringésben, mely a méh nyálkahártyára is hatással van. A nyálkahártya elvékonyodik, igy a menstruáció is kevesebb lesz, sőt több év eltelte után meg is szünhet a vérzés.

Előnye a fogamzásgátló tablettákkal szemben az, hogy kevesebb a hormontartalma, nem kell minden nap tablettát szedni és egyben biztonságos is.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2019. február 25., 20:56; Megválaszolva: 2019. február 28., 08:53
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mirena spirál
Tisztelt Doktornő! Tegnap felhelyezték Nekem a Mirena spirált. Azért ez a fogamzásgátlási módszer jöhetett csak szóba, mert epilepsziás vagyok...
Csak mellékhatás, vagy más...
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Egy hónappal ezelőtt (2o16. 7. 29.) egy csak külföldön elérhető, viszonylag újonnan piacra dobott Gynefix 2oo...
Mióma és antifoszfolipid szindróma...
Pozitív szövettan mellett, miomás elváltozásokkal a méh eltávolításán gondolkodik az orvosom. Midezek mellett antifoszfolipid szindroma is jelen van....
mirena spirál jelzőszál
Tisztelt Doktor Úr. Pár napja helyezték fel a Mirena nevű spirált. A leírásban az szerepel, hogy a jelzőszálat lehet ellenőrizni pl. zuhanyzás...
Levették a spirált mert gondot...
1 eve tetettem fel a spiralt, amit hosszas fajdalmas gorcsoles, es eros kozti verzes miatt aprilis 8-an vettek le, nem menzes alatti idoszakban. UH-al nem...