Dr. Szalóczy Péter

Dr. Szalóczy Péter

Nőgyógyász
Bemutatkozás:

Dr. Szalóczy Péter nyugdíjas szülész-nőgyógyász vagyok. 58 évig, ez év májusáig dolgoztam aktívan, vezető főorvosként, illetve 55 évet a MÁV egészségügyben. Szülészi munkámat az 5000. szülésvezetés után már 20 éve abbahagytam. 28 dolgozatot írtam, melyek öt nyelven jelentek meg. Kedvenc témáim a hormonológia, a meddőség, a csontritkulás, a hüvelyi fertőzések voltak.
Életutamról részletesen is olvashat a WEBBetegen megjelent Nem voltam csodagyerek, így lettem orvos című interjúban.

Legutóbbi válaszai

Menstruációs panasz

Kedves Kérdező! A méh nyálkahártya fejlődését és a vérzést a petefészkek hormontermelése hozza létre, amit az agyalapi mirigy serkentő hormonjai irányítanak.Ebben a bonyolult kapcsolatban minden apró hiba vérzésrendetlenség formájában jelentkezik. Néhány napos tabletta szedéssel a ciklus rendezhető.

Egyéb készítmények hatása a fogamzásgátló tablettára

Kedves Kérdező! Az említett gyógyszerek nincsenek hatással a hormonális fogamzásgátlókra. szedje nyugodtan tovább.

Szeméremtest elváltozás

Kedves Kérdező! Egy ilyen képlet nem öngyógyításra való! Mielőbb lássa nőgyógyász, mielőtt a piszkálástól begyulladna .Sok minden egyszerű elváltozás lehet, de eltávolítandó.

Nőgyógyászati szemölcs

Kedves Krisztina! Egy ilyen képlet nem öngyógyításra való! Főleg cukorbetegség mellé. Mielőbb lássa nőgyógyász, mielőtt a piszkálástól begyulladna. Ez cukorbetegnél többletveszély!

Alhasi fájdalom

Kedves Kérdező! Miért gondolja, hogy tipusos emésztőszervi panaszai nőgyógyászati eredetűek? Belgyógyász és egy hasi ultrahang az eslő tennivalója- jobbulást!