• Dr. Szalóczy Péter

    Nőgyógyász

    2326

    kérdésre
    válaszolt

    Szakterülete:

    Nőgyógyász

    Bemutatkozás:


    Dr. Szalóczy Péter nyugdíjas szülész-nőgyógyász vagyok. 58 évig, ez év májusáig dolgoztam aktívan, vezető főorvosként, illetve 55 évet a MÁV egészségügyben. Szülészi munkámat az 5000. szülésvezetés után már 20 éve abbahagytam. 28 dolgozatot írtam, melyek öt nyelven jelentek meg. Kedvenc témáim a hormonológia, a meddőség, a csontritkulás, a hüvelyi fertőzések voltak.

    Életutamról részletesen is olvashat a WEBBetegen megjelent Nem voltam csodagyerek, így lettem orvos című interjúban.

    Szeretnék kérdezni tőle
   • Dr. Szalóczy Péter legutóbbi válaszai
    Kedves Veronika! Hogy a kismértékű átmeneti hormonális hátterű vérzés zavarhoz nincs-e más kismedencei ok, mindenképpen javasolt egy hüvelyi ultrahangos vizsgálat, ami a méhnyálkahártyája vastagságát is mérve a hormonális háttér esetleges hibájára is utalhat. A rendetlen vérzés gyógyszeresen jól korrigálható.Belejátszhat a hibába a Letrox is. Beszélje meg pajzsmirigy gyógyászával.
    Kedves Kitti! Amíg a jövő héten nem keresi fel a nőgyógyászt egy hüvelyi ultrahangos vizsgálatra, egy patikában kapható vizelet terhességi teszt az első reggeli vizeletből azonnal biztosat mond a helyzetről.Sok sikert!
    Kedves Kérdező! Tessék végre felnőni a nőiességéhez! Nincs két egyforma küllemű szeméremtest, ahogy arc sem! Mi idős nőorvosok, elhiheti, sok tízezerrel találkoztunk már.Tegye félre a szeméremérzetét, ha nőgyógyászhoz megy. A váladékozás tünete egyszerűen valamely kórokozó, gomba vagy baktérium megjelenése hüvelyében, még többször fog életében találkozni vele és a kórokozó tisztázásával gyógyszerrel napok alatt gyógyul. Bármikori kiújulás kivédésére majd gyógyulás után használjon hüvelyi protexinnek nevetett sokféle szerből egyet, recept nélkül kaphatók, majd értekezzen a patikussal,és olvassa el a használati útmutatást.Panaszmentesen is kötelező évente egy nőgyógyászati szűrés.Irány: a nőgyógyászat! A cseresznye nagyságú dudor valószínűleg a méhrecidív fuorszája
    Kedves Kérdező!Tünetein megáll az ész!Ha sem kint, sem bent nincs látható eltérés, ha saját maga kezével mélyen körbe tapogatja kint és bent fájdalom mentesen a környéket, próbáljanak legközelebb egy kíméletes menetet Dermolin, patikában recept nélkül kapható síkosító krémmel jól bekenve a bejáratot. Ha így sincs javulás, keressék fel valamelyik klinikai csúogazmus panaszcsintézményt.
    Kedves Kérdező! Ha az egy napos kimaradás nem hozott egy-két nap múlva újabb kevés áttörése vérzést, úgy semmin se változtasson,szadja végig, ez a ciklus egy nappal hosszabb lesz. Ne féljen, a fogamzásgátoltság megmaradt.Tablettamenteseknél a petefészek saját tüszőhormon szintje középidőben a legmagasabb, a tablettával alacsonyabb, ezért van szigetszerű lelökődése itt-ott a hormonigényes nyálkahártyának. ami vérezgetésben jelentkezik. Ezért még nincs értelme magasabb hormon tartalmú gyógyszerre váltani.
    Kedves Féfitársam!Nincs ontóbb tanyahely bármely kórokozónak,mit a női hüvely. Védettség, egyenletes hőmérséklet, glikogén dús hüvelyhám. Kolostorban élve s9ncs garancia a mikroszkópos méretű gomba vagy bakteriális betelepedéstől.kérem, ne vádaskodjanak, a kórokozó számtalan helyről jöhet félrelépés nélkül egész életükben. Mindig megvan a férfi partneren is, de szaporodni és panaszt okoznia hüvelyben tud inkább. Védi a hüvely nagyszerű biológiai önvédelmi rendszer: milliárd tejsav baktérium a házi baktérium hadsereg, akik a hüvelyhám legfelső leváló rétege glikogénjéből sajt anyagcseréjéhez tejsavat termel.Ez az állandó savasság, (Ph 4, 4,5) egyetlen kórokozónak sem elviselhető.De ez a nagyszerű védő csapat minden gyógyszertől, antibiotikum kúrától elpusztul,s hüvely védtelen marad és bármitől ujra fertőződik. Tennivaló: A Klion akkor jó, ha a név mellett a D 100 is szerepel, mert akkor antibakteriális hatása mellé gombaellenes is. A hüvelykúp mellé a tabletta is használandó szájon át, mindkettőjüknek. De ezektől teljesen kipusztult a védő tejsav baktérium flóra és bármely kórokozó azonnal megtelepedhet a védtelen hüvelyben Azonnal visszatelepítendők bármely recept nélkül kapható hüvelyi protexinnel, a patikus eligazítja magukat. Indulóban Klion után azonnal 5 napig naponta, majd ötször másnaponta, majd panaszmentesen heti egyet hosszú távon, gyermekvállalásig! Protexin segítségével a hüvely sohasem lesz fertőződhető. Tessék kibékülni!
    Kedves Kérdező! Ha lehet, ne magánorvoshoz járjon szűrésre.A lelet lényegében negatív,az ön által említett méhszájseb a belső, a nyakcsatornát bélelő mirigyhám kibújása a hüvely felé. de abban a savas környezetben nem,érzi jól magát a mirigyhám, így mikroszkópos küllemében apró eltérések vannak. A tejsavas kúpot használja majd hosszan most naponta. később heti kettő fenntartó adaggal. A citológia ellenőrzése lesz fontos fél vagy egy év múlva, ami meglátja, már hibátlan lesz.
    Kedves Kérdező! A citológiai kenet eredménye nem valószínű, hogy olyan lesz, ami felelős a tünetekért. Nem tudom, mivel van fogamzásgátlása? Ha nem szed hormonális fogamzásgátlót, egy-két hónapig ki kéne próbálni, mert ez a vérzés összefügghet instabilabb hormonális háttérrel.Ha a tabletták idején a panasz megszűnik, szedheti hosszabb ideig. amíg erőltetetten sportol.
    Kedves Kérdező!Számtalan kérdést megválaszolva, néha megdöbbenek. Az ön kérdésén is. Már régen, a késdelem és negatív teszt kérdőjele után el kellett volna menni nőgyógyászhoz, egy hüvelyi ultrahang mindent azonnal tisztázott volna.Mozgás méretű terhessége május óta nem lehet, de kisebb esetleg. Sokféle, tennivalót kívánó hormonális hiba szóba jön. Erre utalhat a hízáshajlama is. Ha terhes, annak megszakítási határ idje nem az ön életkora, hanem a magzat 12 hét alatti kora függvénye. A struccpolitikának itt nincs helye, nem old meg semmivérzéshiányt sem. A baba, ha van, nem elrontója, hanem boldogsága lenne életének, bárkitől is van.
    Kedves Kérdező! A Dienille egy korszerű, kicsi hormontartalmú fogamzásgátló. A védő hatás attól, hogy első ciklusban vérezgetett, megmarad, de még nem szokott hozzá a méhnyálkahártya, hogy nincs annyi hormon naponta, mint régen. Javasolom, hogy ezt a ciklust vérzés ideig most már szedje tovább, valószínűleg a vérezgetés rendes menzeszidőre kissé megerősödik. Ritmusban indítsa el a második hónapot, és ha ez is maszatos lesz, akkor váltson magasabb hatóanyagúra akár ciklus közben is.
    Kedves Kérdező! Bár4milyen gomba vagy baktérium ellenes gyógyszereket kapott,azokra azonnal elpusztulnak a hüvely védő tejsav baktériumai is és a védtelen hüvelybe azonnal beköltözhet elszaporodni bármilyen kórokozó és az egész kezdődik elölről. Ezért bármely gyógyszer kúra után használjon recepvisszatérőt nélkül kapható hüvelyi protexint, sokféle van ma már. Ebből induláskor naponta egyet 4-5 napig helyezzen fel, majd másnaponta 4-5x végül hetente kétszer, később heti egyet. Így maximális védekező képessége marad természetesen a hüvelynek, mert védő tejsavbaktériumok milliárdjait juttatja ve táptalajostól hüvelyébe,Ez a természetes védekezőképesség. De ha jelenleg vélhető, hogy van tünetet létrehozó kórokozó is hüvelyében, előbb írasson fel CNS nevű 10 kombinált kúpot, bár5milyen kórokozóra hatásos és csak ez után indítsa a protexint.Nem lesz többé hüvelyi panasza.
    Kedves Kérdező!Sajnos, erre az állapotra és kimenetelésre mókás válasz, hogy 1, X, 2. Lehet gyorsan regenerálódó és a továbbiakban probléma mentes sima kihordás, ez rövid idő múltán kiderül. A chorion lemez lényegében a méhnyálkahártya hormonoktól megvastagodott lepényke alatti része.Minden rendbe jöhet, de átmeneileg fekvés, Duphaston és ima!
    Kedves Kérdező! Az egészséges hüvelynek van egy nagyszerűen kialakult védekező képessége, amely lényege, hogy a hüvelyhám leváló legfelső sejtjei glikogén tartalmából a milliárdszám jelen lévő tejsav baktériumok egy kifejezetten erős savas anyagot, tejsavat készítenek. Ebben semmi más kórokozó, baktérium, vagy gomba nem él meg. Az első nagy hatású gyógyszerekkel ezek a hasznos baktériumok azonnal kipusztultak, akkor kellett volna rögtön visszatelepíteni őket, úgynevezett hüvelyi protexinekkel.(Ilyen a Vitagin C is, utóbb használva).De ha van még kórokozó, önmaga nem oldja meg. Használja tovább a tenyésztés érkeztéig, ha van kórokozó, célzott gyógyszert kapjon még, de mellette és utána egy ideig napi protexin, (sokféle kapható)majd ha jobban van másnapi majd heti kétszer protexin maradjon hosszú távra, hogy a hüvely visszaalakított önvédő képessége maximális legyen. (Minden antibiotikum kúra, torokfájásra, hólyaghurutra stb.)árt a hüvelynek a leírt módon, ezért mindig érdemes protexinnnel kombinálni.
    Kedves Katalin! Nagyon szeretném, ha szorongásmentes utazása lenne és elfelejtené a felesleges aggódását. Kenje be a bőrpírt bármely gyulladást csökkentő krémmel, és ne nyomkodja, ne tapogassa. Ha nem múlna el az út végére teljesen, akkor még mindig foglalkozhatunk vele. De nem rosszindulatú!
    Kedves Kérdező! Leírásából úgy tűnik,hogy odafigyelő, gondos és szakszerű ellátásban részesül. A legjobban akkor tesz, ha mindenben szót fogad kezelőinek. Az természetes, hogy az előzmények matt minél több pihenésre lesz szükség még hetekig.Ez nem jelent teljes ágynyugalmat égész nap.
   • Hirdetések
   • Kiemelt témák
   • Hirdetés
   • Infografika és videó