† Dr. Szalóczy Péter

† Dr. Szalóczy Péter

Nőgyógyász
Bemutatkozás:

Dr. Szalóczy Péter nyugdíjas szülész-nőgyógyász. 58 évig, ez év májusáig dolgozott aktívan, vezető főorvosként, illetve 55 évet a MÁV egészségügyben. Szülészi munkáját az 5000. szülésvezetés után hagyta abba. Pályája során 28 dolgozatot írt, melyek öt nyelven jelentek meg. Kedvenc témái a hormonológia, a meddőség, a csontritkulás, a hüvelyi fertőzések voltak.
Dr. Szalóczy Péter 2021. augusztusában hunyt el. Életútjáról részletesen is olvashat a WEBBetegen megjelent Nem voltam csodagyerek, így lettem orvos című interjúban.

Legutóbbi válaszai

Méhgyulladás

Kedves Kérdező! Hosszú évek alatt adott sok száz kérdésre adott válaszaimból nem tudom, hogy ilyen nehéz válaszolni valóval szembesültem e? Története egyedi, és nagyon kérem, ne adja fel! Keresse fel eddigi eredményivel valamelyik nőgyógyászati klinikánkat valamennyi leletével és kérjen segítséget. Biztosan nem hagyják magára!

Fogamzásgátló szedése

Kedves Kérdező! Kérdése annyira speciális, hogy erre csak genetikai rgenetikai kérdésendelés szakembere adhat korrekt választ.

Nemi herpesz

Kedves kérdező! Bizony, ez herpesz. A gyógyulás 8-10 nap, kicsi fekélyes lesz és kellemtlen. Bőrgyógyász vagy nőgyógyász írjon fel mielőbb erre való tablettát és krémet.

Menstruáció előtti verzes

Kedves Kérdező! Három megoldás próbálható meg. Ciklusa középideje után a második, sárgatest hormon fázisába lépett, de valamilyen okból szervezete kevesli a tablettában foglaltakat. Ha nem zavaró, szedje tovább a várható vérzésig, lehet, hogy azzal helyreáll a rend. Vagy hagyja abba most, felerősödik a vérzés menzesz szerűen, és indítson...

Elakadó vizelet

KEDVES KÉRDEZŐ! A megnyúlt hólyagalap miatt kialakult tünetek az Ön életkorában nem nagyon javulnának. A megoldás műtéti lenne, ha ellenjavalt, hüvelygyűrűs megoldás megpróbálható.