• Adhatok az alábbi gyógyszerszedésekkel vért?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy még sosem adtam vért, és eléggé utánanéztem ezeknek a dolgoknak, és találtam pár bökkenő dolgot, ami ellentétben áll a tapasztaltakkal. Allergiás Asthmám van, és ezzel a betegséggel elvileg nem adhatok vért, azonban rokonom, aki ugyanebben szenved, ő rendszeresen volt véradó, míg egy komolyabb műtét közbe nem szólt neki. Az előírt gyógyszerek mellett jelenleg egy magnézium, és kálcium kúrát folytatok, alkalmanként pedig még Sedacur-t is szedek, azonban ezek természetes anyagok. Állandó gyógyszereimet pedig lentebb felsoroltam. Mihamarabbi válaszukat előre is köszönöm.

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a véradás témában

        Kedves Kérdező! Allergiás asztmás betegek azokban az évszakokban, amikor nincsenek allergiás tüneteik, légzésük rendezett, nyugodtan adhatnak vért. Amikor tüneteik vannak, esetleg hörgőtágító kezelésre szorulnak, allergia ellenes gyógyszert kell szedniök, akkor természetesen nem lehet vért adni, hiszen az tele van a képződött ellenanyagokkal, amik egyébként a tüneteket is kiváltják. Üdv: dr Tomonkó Magdolan


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus Itt kérdezhet

        Dr. Tomonkó Magdolna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. április 03., 14:28; Megválaszolva: 2012. április 04., 17:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: