tájékozódás

Hyperthyerózis miatt L-thyroxint kell szednem másfél éve. Tavaly augusztusban adtam vért, semmi gond nem volt. A napokban szintén szerettem volna adni, de nem vették le a pajzsmirigy betegség miatt. Állítólag már előzőleg sem adhattam volna. Akkor viszont azt mondták, hogy ez a betegség nem akadály. Szeretném tudni, melyik orvosnak van igaza? - mert a mostani doktornő azt mondta, hogy legközelebb csak akkor adhatok, ha végleg gyógyultnak nyilvánítanak és az arról szóló dokumentumot bemutatom az országos vérellátó központba. Ez valószínűleg nem fog megtörténni, mert az endokrinológus azt mondta, hogy a gyógyszert életem végéig kell szednem. Én szívesen voltam véradó és bánt hogy most visszautasítottak. Kérem szépen írja meg nekem, hogy melyik orvosnak volt igaza? Adhatok vagy mégsem? Köszönöm a válaszát! Üdv: Lizácska

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza a véradás témában

Kedves Kérdező! A hypothyreosis csak egy megjelenési forma, mely többféle eredetet takarhat, melyeket tisztázni kell. Nem adhat vért, ha a pajzsmirigy alul működését autoimmun gyulladás okozza (ez az úgynevezett Hashimoto betegség), vagy ha pl. daganat vagy túlműködés miatt operálták vagy izotópos kezeléssel működésképtelenné tették a pajzsmirigyet, most pedig a kieső hormont pótolják. Tehát az alapbetegségétől függ, adhat vagy nem adhat vért. Ezt egyébként a saját érdekében is tisztázni kellene a véradástól függetlenül. Üdv: dr. Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2014. június 05., 23:26; Megválaszolva: 2014. június 08., 23:44
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztencia?
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése