Dr. Tomonkó Magdolna

Dr. Tomonkó Magdolna

háziorvos, transzfúziológus
Bemutatkozás:

Végzettségek:

 

  • 2007 Transzfúziológia szakvizsga
  • 1996 Szent Pál Akadémia teológus
  • 1987 Általános orvostan szakvizsga
  • 1971-78 Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Kar
  • 1967-71 Martos Flóra Gimnázium


Munkahelyek:

2009- dr Hope Human Service Kft - háziorvos

2001-2009 Országos Vérellátó Szolgálat BRVK donorvizsgáló orvos

1996-2001 Ne-Ga Bt. - háziorvos

1983-1995 Újpest Önkormányzat körzeti orvos

1978-1983 Bánréve - körzeti orvos

1987-1995 GYES


Család: 1972 óta házas, férj: Kiss István, 7 gyermek

Bemutatkozás:

Az egyetemi évek alatt medikusnővérként dolgoztam, majd 1978 óta folyamatosan tevékenykedek orvosként.

Pályámat közvetlenül az egyetem befelyezése után Borsod megyében, Bánrévén kezdtem, majd Budapestre kerültem körzeti orvosnak. 3 legkisebb gyermekem születése miatt 8 évig voltam GYES-en, majd annyi kollégához hasonlóan én sem tudtam visszamenni körzetembe dolgozni.

Ekkor háziorvosi ügyeleteken vállaltam munkát. Az Országos Vérellátó új lehetőségeket hozott, elsősorban donorvizsgálattal, donorgondozással foglalkoztam, de a csontvelődonorok szervezésében, kivizsgálásában is részt vettem.

Végül visszakanyarodtam a kezdetekhez, jelenleg egy kb. 2000 fős háziorvosi praxisban látom el a feladatokat.

Az emberekkel való jó kapcsolat, korrekt tájékoztatás mindig központi kérdés volt a számomra. Ezért (is) részt vettem egy 3 éves psychotherapeuta képzésben, a záróvizsgát egyik gyermekem születése miatt már nem tudtam letenni, így ettől a képesítéstől "elestem".

Minden nap élvezem azonban a hasznát. A magánéletben kiegyensúlyozott, boldog családi életet mondhatok magaménak, 39 éve élek házasságban, férjem már nyugdíjas, közlekedésmérnök. 7 gyermekünk közül 4 házas, 3 még velünk él és tanul. (2 egyetemista, a legkisebb most érettségizik).

Szeretek utazni, a geológia, csillagászat, repülőorvostan, tengerbiológia az átlagosnál jobban érdekel, kifejezetten szeretem a mediterránumot.

Legutóbbi válaszai

Mitől fájnak az ereim a karomban?

Kedves Kérdező! Panaszai hátterében több dolog is lehetséges, kivizsgálásra van szüksége, melyre háziorvosa tudja Önt beutalókkal ellátni. Tisztázni kellene reumatológiai szakvizsgálattal, nincs-e un. carpalis alagút szindrómája, ha ez nem áll fenn, érsebészeti vizsgálatot tartanék célszerűnek. Üdvözlettel.

Visszatérő szúró izületi/izom fájdalom

Kedves Kérdező! Panaszai elég sokrétűek, de bizonyos alapvető vizsgálatok nélkül nem lehet megmondani, mi a kiváltó ok. Azt gondolom, el kell kezdeni a kivizsgálást, és az első leletek eredménye után lehet majd látni, milyen irányban kell tovább vizsgálódni. Üdv: dr. Tomonkó Mgadolna

Véradás utáni betegség

Kedves Kérdező! Nem feltétlenül szükséges, ugyanis a banális léguti megbetegedéseket okozó vírusok a vérplazmában illetve részben a fehérvérsejtekhez kötődve találhatóak. A plazmát fagyasztják, frissen nem használják fel. üdv: dr. Tomonkó Magdolna

Thalassaemia terheségben

Kedves Kérdező!, Hogy mikor nem halasztható a vérmassza adása, azt az Ön és a magzatok állapota szabja meg. Amennyiben Önnek a vérszegénységgel összefüggő panaszai (pl.: fárdékonyság, nehézlégzés, hajtöredezés, szédülés, stb.) fokozódnak, illetve a magzatok oxigénnel való ellátottságának csökkenése következne be, (ez a magzatok fejlődésének és...

Vérvétel

Kedves Kérdező! Egyáltalán nincs oka kétségbeesésre, ezek az eltérések egyáltalán nem olyan mértékűek, amik aggodalomra adnának okot. Az egymásnak ellentmondó vizsgálatokat meg kell ismételni. Fog és ínygyulladás nem okoz lymphocyta szaporulatot. A transzferrin szaturációval kapcsolatos kérdésére a teljes vas...