• A leukémia kizárható?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Az utóbbi időben már egyszer írtam magának, leukémiától való félelmem miatt. Szegycsont érzékenység és gyakori enyhe fogínyvérzés miatt. A szegycsont érzékenység szerencsére már elmúlt és a fog íny vérzésem se annyira gyakorin és általában mindig enyhe, azonban előző hét elején azt vettem észre, hogy sokat viszketek mindenhol pláne ha rágondolok. Nem egyszerre hanem általában egyszer itt egyszer ott mindig miután megvakarom változik. Gyanakodtam, hogy ez csak pszichoszomatikus lehet és szerencsére amikor nem figyeltem nem is nagyon viszkettem (de lehet csak nem vettem észre). Azonban ha gondolkodtam rajta gyakran előjött. Ma reggel észrevettem, hogy van egy viszonylag nagy folt (bevérzés) a vádlimon hátul amivel a problémám, hogy nem emlékszem, hogy honnan szereztem azonban fájni nem fáj. Szerencsére egyenlőre többet nem látok a testemen de emiatt megint elkezdett a leukémiátol való félelem előjönni nálam. Fontos több dolgot is leszögeznem. Először is azt, hogy előző hétvégén sokat kellett pakolnom sokszor nehéz tárgyakat is esetleg szerezhettem a foltot anélkül, hogy beütöttem volna (esetleg úgy hogy meghúztam)? A másik fontos dolog, hogy Hétfőn voltam véradáson ahol bármi különösebb gond nélkül letudták venni a vérem. A mai napon reggel kaptam egy SMS-t az OVSZ-től, hogy az általam adott vért kiszállították a korházba a tegnapi napon és, hogy köszönik a véradást. A kérdésem az lenne, hogy ezt a vért szokták ellenőrizni különböző vérképző rendszeri daganatokról illetve az hogyha elszállították a kórházba (feltételezem azért, hogy felhasználhassák) akkor az jó jel? Illetve ha netán kellene egy vérvételt csináltatnom akkor az elvégezhető-e váradás után egy héttel? A képen elküldtem a vádlimon látható foltot. Válaszát Előre is Köszönöm!

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a véradás témában

        Kedves Kérdező! Véradói vérvételnél vírus és vérkép vizsgálat van, daganat nincs. Inkább véradás után 3-4 héttel csinálnék labort, de ezek változatlanul nem utalnak leukémiára.


        Kérdés: 2020. június 11., 14:27; Megválaszolva: 2020. június 12., 21:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktornő ! OLvastam önről és pár hozzászólását ,ezért bátorkodtam véleményét kérni ! 2018-ban vastagbél daganattal operáltak ,ami során 60 centis részt kivágtak a bélből .Sem a környező szerveken ,de még a bél falán sem...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.