Középmély depresszió

Tisztelt Doktor! A 20 éves barátomnál egy éve diagnosztizált egy szegedi pszichiáter középmély depressziót. Kapott rá gyógyszeres kezelést is, azonban ő egy idő után abba hagyta, mert úgy érezte, nem éri magát jobban tőle mentálisan. Egy év után ismét visszatért ehhez a pszichiáterhez és a gyógyszeres kezelése alatt rosszabb tüneteket, szélsőséges megnyilvánuásokat tapasztaltam nála, mint annak előtte. Ismételten abba hagyta a kezelést, a fenti okokra hivatkozva. A kérdésem az lenne, hogyan tudok egy depressziós embert kezelni anélkül, hogy magamra vegyem a hangulatingadozásait? A válaszát nagyon megköszönöm, ugyanis hiába értem meg a problémáját, hiszen az édesanyám pánikbeteg, mégis sokszor rosszul kezelem őt, ami konfliktusra ad okot. Én pedig azt hiszem, ha azt mondja, hogy meggondolta magát és mégsem találkozzunk, mert nincs kedve, hogy velem van valami baja. Ez számára is őríjtő, én pedig idegeskedem, hogy mit csinálok rosszul. Köszönöm a türelmét!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a depresszió témában

Kedves Levélíró! A depresszió gyógykezelése antidepresszáns gyógyszerek szedését és pszichoterápiát foglal magában. Ezek a készítmények 2-4 hét alatt fejtik ki hatásukat, de előfordulhat, hogy elsőre nem találják meg a megfelelőt. Egy depressziós epizód hossza 3-9 hónap lehet és a tünetmentesség után még 6-7 hónapig szükséges folytatni a gyógyszeres kezelést. Tehát ami a legfontosabb lenne, az a megfelelő idejű kezelés, különben újabb és újabb visszaesésre lehet számítani. Depressziós pácienssel együtt élni sokszor nem könnyű, a szeretet, megértés, türelem fontos, de nem oldja meg a problémát hosszú távon, ezért szükséges a terápia.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. augusztus 03., 00:11; Megválaszolva: 2010. augusztus 03., 18:50
Kérdések és válaszok: Depresszió
Depresszió
Gyógyszer!
Kedves Dr.Nő!-sajnos vissza tértek a gyógyszerem szedése előtti tünetek.Pedig elég erősnek éreztem magam abban hogy le tegyem 10 év szedés után!Az...
Gyógyszer váltás
Kedves Doktornő! Antideprenszáns elhagyását segítő gyógyszerek felől kérnék javavallatot. Próbáltam rivotrilt igaz csak 0,25, de nem volt jó...
Gyógyszer váltás
Kedves Doktornő! Antideprenszáns elhagyását segítő gyógyszerek felől kérnék javavallatot. Próbáltam rivotrilt igaz csak 0,25, de nem volt jó...
Gyógyszer!
Köszönöm válaszát Dr.Nő!-6.hetet kezdtem meg a Citapram 20 mg. nélkül.Még mindíg jelentkeznek néha remegések vagy inkább hidegrázások.De volt...