• Depresszió. Hangulatingadozás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Volt egy párom akivel egy évig együtt voltunk éltünk, és szakítottunk. A szakítás oka, h sokat hisztiztem ha valami nem tetszett. Sokszor hangulat ingadozásom van , valamikor napokig , de van csak h órákig tart. Valamikor meg napokig meg madarat lehet velem fogatni. Amikor rám tör a hangulatingadozás akkor nem érzem magam jól, nem találom a helyem, nem tud le kötni semmi sem. A hisztis rohamokat a párom nem tudta kezelni sokszor mindig rá tett egy lapáttal, és ennek az lett a következménye, hogy napokig külön aludtunk vagy nem szóltunk egymáshoz. De volt olyan is h egymást lelkileg szidtuk egymást, mindennek elmondtuk egymást. Én ilyenkor nem tudom magam kontrollálni, de ő sem igazán, ha bántót mondtam neki. A volt férjem annak idején amikor fiatal voltam ő tudott kezelni, és kb fél év egy év után ezek a hisztis rohamok elmúltak. A válásom után megint jelentkezett az új párom mellett ez a hisztis kitöréses roham. Nem tudom mi váltja ki belőlem ezeket. Ezért is fordulok Önhöz hát ha tudd benne segíteni. A pajzsmirigyem nem jól működik, de egyenlőre nem szedek rá semmit, azt olvastam hogy ez is okozhatja. De még férjnél voltam akkor semmi baja nem volt a pajzsmirigyemnek. Nem voltam még ezekkel a tünetekkel sehol sem. Nem tudom merre induljak el, ezért is kérem a segítségét. Nem szeretném, hogy a következő kapcsolatom ez miatt menjen tönkre.

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a depresszió, hangulatingadozás témában

        Tisztelt Kérdező! Két problémát olvasok ki a leveléből. Az egyik a hangulatingadozás, a másik az indulatok kezelésének problémája. Úgy tűnik, hogy ez utóbbi kapcsolati kérdés, a volt férje mellett megszűnt. A leírt problémákat lehet kezelni pszichoterápiás és gyógyszeres módon is. Azt tanácsolnám, hogy keresse fel egy kollégámat, és személyesen kérje a segítségét. Emellett fontos a pajzsmirigy működésének rendszeres ellenőrzése. Akár a túl-, akár az alulműködés pszichés panaszokkal jár. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2019. augusztus 01., 18:30; Megválaszolva: 2019. augusztus 02., 08:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: