Szerotonin szint extrém magas

Üdvözlöm! Már több mint egy éve kezdődött ez az állapot, eleinte ingadozó volt, mára viszont mindennapossá vált. Voltam vérvételen és kivizsgáltattam magam, szinte minden rendben volt, viszont a szerotonin szintem extrém magas. Sokszor levert vagyok és kedvtelen, ezért rengeteget jár az agyam azon, hogy mi lehet a baj. Már nagyon tele van a tudatom ezzel, szeretnék kikerülni ebből az állapotból végre és felszabadultan boldogan élni. Mindenem megvan ehhez csak a jókedv hiányzik. Olvastam a dolog után sokat, és az új kutatások azt támasztják alá, hogy a túl magas szerotonin szint okozza a levertséget, néha izomrángást, megemelkedett testhőt, rossz gondolatokat. Nálam ezek vannak jelenleg. Kérdésem az lenne, hogy van-e erre olyan gyógyszer vagy bármi, ami visszaállítja ezt a szintet? Előre is köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza depresszió, örömtelenség témában

Tisztelt Kérdező,

A szérumban mért szerototnin szint nem feltétlenül tükrözi a központi idegrendszerben lévő értéket.

A magas szérum szerotonin szint okozhat súlyos tüneteket, az un. szerotonin szindrómát. Ez egy akut, életveszélyes állapot, amit rendszerint gyógyszerek túladagolása okoz. Ennek tünetei közé azonban nem tartozik a depresszió, örömtelenség. Azt tanácsolnám, hogy pszichoterápiás segítséggel próbálkozzon a tünetek mögé látni.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2021. április 21., 10:26; Megválaszolva: 2021. április 21., 20:41
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Indulatkezelés
Szorongás okozta gyomorpanasz?
Szorongás vagy betegség
Diagnózis felülbírálat