Vajon depressziós vagyok?

tisztelt doktor nő/úr az én nevem Kinga. 23 éves vagyok, munkanélküli és egy éve az egyesült királyságban élek. a tüneteim 2013 augusztusában kezdődtek el. azóta is többször voltam rosszul, a munkahelyemről is elbocsájtottak, miután másodszor elájultam. voltam orvosnál, azt mondták a stressz okozza a puffadságot és kaptam egy zantac nevű gyógyszert, amit több hónapon át szedtem, de nem segített így hát visszamentem a doktornőhöz és ő elküldött vérvételre, mivel mondtam neki, hogy azzal is mindig voltak problémáim, de semmit nem találtak. azóta az állapotom csak romlott. elkezdtem a depresszióra gyanakodni, mivel álltalánosan napi 4-5 alkalommal vannak sírógörcseim, amik úgymond ok nélkül törnek rám. a barátom próbál segíteni, de nem tudom vele megosztani a problémáimat, mert nem érzem őket elég fontosnak. külsőre sosem voltam magammal megelégedve, de most még annyira sem vagyok, mint azelőtt. gyakran érzem céltalannak az életemet és egyszerűen csak peregnek a napok mellettem anélkül, hogy bármit tennék. munkanélküli lévén egész nap itthon ülök és egyszerűen arra sem vagyok képes, hogy a kutyával kimenyjek a parkba sétálni. gyanakvó lettem és nem bízok az emberekben. csak az élettársamat tűröm meg magam mellett, de vele is egyre többet veszekszünk amiatt, hogy folyton féltékenykedek rá és gyakran a legpitiánerebb dolgok miatt elkezdek sírni (pl nem jó helyre teszi le a bögrélyét). tudom, hogy kicsinyességeken mérgedek fel és tudom, hogy ez nincs jól, de nem tudok ezen változtatni. már január óta tartanak ezek a sírásos kiborulásaim és nagyon szégyenlem magam miatta. barátaim nincsenek, nincs kivel beszélgetnem itt, de ha még a családommal vagy az otthoni barátokkal kell is beszélnem nehezemre esik, fárasztanak, de én folyton fáradt vagyok. étvágyam sincs, folyton csak aludnék és nem tudok senkivel sem beszélni a páromon kívül. érdemes orvoshoz fordulnom vagy magamra kell erőltetnem csak valami hobbit, mit gondol? Előre is köszönöm válaszát. Tisztelettel, Kinga

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a depresszió témában

Kedes Kinga! A problémája több tényezőből áll. A munkanélküliség, a sok egyedüllét, a barátok, a megértő közeg hiánya komoly stresszt jelent, ami hozzájárulhat a tünetei kialakulásához. Természetesen az sem kizárható, hogy az élethelyzetétől függetlenül vagy azzal összefüggésben kialakult egy hangulatzavar is idő köben. A legjobb lenne, ha felkeresne egy szakembert és egy rövid elbeszélgetés után a kolléga eldöntené hogy szükséges-e hangualtjavító kezelés, vagy elég az életmód megváltoztatása. Emellett javaslom, hogy próbálja meg hasznossá tenni magát, legyenek céljai, amiket el szeretne érni. A munkahely keresést tekintse a jelenlegi munkájának, és mozduljon ki otthonról. Naponta sétáljon a friss levegőn, a napsütésben fél órát, és máris jobban fogja érezni magát. Ha megteheti jöjjön haza a családjához és töltődjön fel egy kicsit. Természetesen jó lenne annak is utána nézni, hogy mi okozta a kezdeti rosszulléteit. A vashiányos vérszegénység, de a vesebetegség is járhat hasonló tünetekkel, amik mellett nem szabad elmenni megfelelő kezelés nélkül.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2014. május 11., 18:17; Megválaszolva: 2014. május 16., 23:09
Kérdések és válaszok: Depresszió
Depresszió
Gyógyszer!
Kedves Dr.Nő!-sajnos vissza tértek a gyógyszerem szedése előtti tünetek.Pedig elég erősnek éreztem magam abban hogy le tegyem 10 év szedés után!Az...
Gyógyszer váltás
Kedves Doktornő! Antideprenszáns elhagyását segítő gyógyszerek felől kérnék javavallatot. Próbáltam rivotrilt igaz csak 0,25, de nem volt jó...
Gyógyszer váltás
Kedves Doktornő! Antideprenszáns elhagyását segítő gyógyszerek felől kérnék javavallatot. Próbáltam rivotrilt igaz csak 0,25, de nem volt jó...
Gyógyszer!
Köszönöm válaszát Dr.Nő!-6.hetet kezdtem meg a Citapram 20 mg. nélkül.Még mindíg jelentkeznek néha remegések vagy inkább hidegrázások.De volt...