Dr. Veress Dóra

Dr. Veress Dóra

pszichiáter
Bemutatkozás:

TANULMÁNYOK 1995-2001 Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Általános Orvosi Kar SZAKMAI TAPASZTALAT 2001-2006 kutató a DEOEC Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézetben, kutatási területe a gerincvelő hátsó szarvának ingerületfeldolgozása. Rendszeresen tart órákat angol és magyar nyelven orvos- és fogorvostanhallgatóknak anatómiából, szövettanból és neurobiológiából. 2002-2003 Amerikai tanulmányút a University of Kentucky gerincvelősérüléseket kutató központjában (Spinal Cord and Brain Injury Research Center). 2006. decemberétől orvos a DEOEC Pszichiátriai Intézetében. EGYÉB 2009 óta szerkesztője az elmedoktor.hu pszichiátriai oldalnak.

Legutóbbi válaszai

Sport'testépítés.

Kedves Kérdező! A Rivotril nem csökkenti a tesztoszteron szintet, emiatt nem kell aggódni. A problémát a többi felsorolt szer jelenti. A királydinnyéről nem bizonyított, hogy emeli a tesztoszteron szintet, viszont fokozza a szervezet anyagcsere folyamatait, amin keresztül hatással van a cukorháztartásra is. Ha önnek hasnyálmirigy betegsége van, akkor lehet, hogy inzulin termelési problémái is vannak, ami mellett a Tribulus terrestris okozhat gondokat. Az, aminosavak az agyban termelődő ingerületátvivő molekulák alapanyagai, így fokozott bevitel esetén több neurotranszmitter termelődhet, ami ronthat a pánikbetegség tünetein. Ezekre a szempontokra kell tekintettel lennie, amikor elkezd táplálékkiegészítőket szedni a kondíciója javítása érdekében.

Ha nem szedem többé a gyógyszereimet akkor vissza térne a szexuális vágyam?

Kedves Kérdező! A, depresszió önmagában is okoz a szexuális életében zavarokat, de a gyógyszereknek is lehet ilyen mellékhatása. Ha elhagyja a gyógyszereket, akkor visszatár a betegsége, ezért inkább azt javaslom, hogy a kezelőorvosával beszélje meg, hogyan lehetne általakítani úgy a gyógyszerelését, hogy csökkenjenek a mellékhatások.

Helex SR tabletta elhagyása

KEdves Kérdező! A leírt tünetek nem csak a gyógyszer mellékhatásai lehetnek, de az is okozhatja őket, hogy az ősz beköszöntével, az év indulásával jobban szorong. Ezt mindenképpen tisztázni kellene a kezelőorvosával, mielőtt abbahagyja a gyógyszerszedét. Egyebekben a hosszú hatású készítményről vissza kellene állni a hagyományos alprazolam tartalmú szerre és azt elhagyni. Így a legkisebb a gyógyszer elhagyásából származó tünetek kialakulásának veszélye.

Pozitív hozzáállás..

Kedves Kérdező! Arról nem ír, hogy, hogyan változott az utóbbi időben az éjszakai pihenése. Átalussza az éjszakát vagy gyakrabban megébred, felületesen alszik, és ezért érzi úgy, hogy nem tudja kipihenni magát. Elképzelhető, hogy valami miatt mostanában nagyobb az alvásigénye és több alvásra lenne szüksége. Ha éjszaka nem tud jól aludni, akkor napközben meg lehet próbálkozni egy kicsit többtestmozgással, levegőn töltött tevékenységgel, mert ezek fizikailag is elfárasztják és jobban fog tudni aludni. Ha feszóltség miatt nem tud éjszaka aludni, akkor javaslom, hoyg tanuljon valamilyen relaxációs technikát és lefekvés után ennek segítségével lazuljon el. Ha gyógynövényben gondolkodik, akkor citromfű, komló, valeriana keverékéből készült gyógyteát javaslok kipróbálásra.

Talán, depressziós vagyok?

Kedves Kérdező! Ebben a korban természetes dolog, hogy a hangulat néha kicsit szomorkásabb, gyakran változó, de egy határon túl már nem egészséges a befelé fordulás és a bezárkózás. Javaslom, hogy keresse fel a helyileg illetékes gyermekpszichiátriai rendelést, vagy ha ilyen nincs, akkor a felnőtt pszichiátriai gondozót és ott beszélgessen a kollégával, mert lehet, hogy kezelésre van szüksége. Amennyiben egy alapos kikérdezés után a kolléga úgy gondolja, akkor indokolt gyógyszeres kezelés, de lehet, hoyg pszichoterápiával helyre lehet billenteni az egyensúlyt. A pszichológusok elérésében is segíteni tudnak önnek.