• Fényterápia (Depresszió)

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Páromon az elmúlt egy hónapban kezdtem észrevenni bizonyos viselkedésjegyek változását/megjelenését: -Tehetetlenségi érzet, fáradtság, szomorúnak látom és az örömre való képességét is mintha elvesztette volna hangjában pedig sokszor vélem felfedezni az érzelemmentességet monotonitást. -Állandó emésztőrendszeri panaszok(puffadás, gyomorkorgás) folyamatos fáradtságérzet, szexuális érdeklődés csökkenése, fokozott ingerlékenység, könnyen semmiségeken is túlzott mértékben felhergeli magát ami ki is tör belőle. Velem és környezetében élőkkel is mintha kezdene egyre passzívabban vagy ellenségesebben (sértegetések, tudatok piszkálódás stb.) viselkedni. Én próbálom azóta megtalálni viselkedésének okát, több szaklapot és szakiratot olvastam már át a fent említett viselkedés módosulatok tükrében és ( ugyan bízom benne, hogy tévedek), de kezdek a felé tendálni, hogy párom esetleg depresszióban szenved... Több tesztet is kitöltöttem párom válaszainak feltehetőségén alapulva, több verzióban is (enyhe, erős kontúrral stb.) de a kapott adatokból minden esetben erre a betegségre engedett következtetni. Kérdésem első fele ezzel kapcsolatosan lenne, hogy a fent említett vázlat szerint Ön/Önök is hasonló következtetésre jutnának-e? Kérdésem második felében pedig abban szeretném kérni segítségüket, hogy amennyiben valóban a depresszió egy talán páromnál még enyhébb agitációs formája van jelen milyen gyógymódokat javasolnának számunkra illetve hogy az úgynevezett fényterápia hatásos lehet-e valóban az ilyen betegségek kezelésére? Illetve, hogy az Orbáncfű tea fogyasztásának milyen mellékhatásai lehetnek és, hogy Ön/Önök esetleg milyen más alternatív vagy mesterségesen előállított gyógykészítményt tudnának ajánlani! Válaszukat előre is köszönöm és várom! Üdvözlettel: SD.

        Dr. Kalóczkai Andrea válasza a depresszió témában

        Kedves Kérdező! Az Ön diagnózisa tökéletes. Fontos lenne, hogy a párja gyógyszeres kezelést, és pszichiátriai és/vagy pszichoterápiás kezelést kapjon. Addig is hatásos lehet az orbáncfű. De nagy valószinűséggel nem lesz elégséges a hatása. Homeopatias késztimények is jók, de ott is kérjék ebben jártas orvos tanácsát. Persze kérdés a tünetek mélysége, mivel súlyosabb esetekben nem ajánlanám az alternativ kezeléseket.


        Dr. Kalóczkai Andrea
        Ideg- és lélekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Kalóczkai Andrea

        Kérdés: 2012. március 26., 20:42; Megválaszolva: 2012. március 29., 13:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: