Dr. Kalóczkai Andrea

Dr. Kalóczkai Andrea

Ideg- és lélekgyógyász
Bemutatkozás:
Legutóbbi válaszai

kómás beteg esélyei

Kedves Kérdező! A választ senki nem tudja biztosan. Én biztosan nem, de talán a beteg összes orvosi eredményeit ismerő orvosok többet tudnának mondani. Az ilyen hosszú kómából való felépülés azonban csoda számba megy.

Kézremegés, epilepszia okozhatja?

Kedves Kérdező! A betegnek elképzelhető, hogy a kihagyásai epilepszias rohamok voltak, erre bitosan szedett gyógyszert, és biztosan van egy neurológus orvosa, aki ezzel a problémájával foglalkozik. A kézremegés nem valószinű, hoyg összefügg az epilepsziával, lehet pl gyógyszer mellékhatás, de lehet sterssz okozta, vagy valamilyen ismeretlen okú, de jóindulatú, ugy nevezett eszencialis tremor is. Talán arról kellene beszélni a testvérével, hogy miért nem lehet a betegségekről beszélni otthon, hogy a betegség, még az epilepszia sem szégyen. Erről nem tehet sem a család, sem a beteg. Nehezen fogadják el ennek a betegségnek a tényét, és igy inkább úgy tesznek, mintha nem is lenne. Biztassa a beteget, hogy forduljon újra a kezelő neurológusához.

Ideggyulladás

Kedves Kérdező! A neurológus=ideggyógyász kolléga bizonyára el fogja mondani, hogy mi a betegsége. A demyelimizációs betegség nem "terjed", de abban igaza van, hogy több helyen is febukkanhat az idegrendszerben. Az elhuzódó fogászati kezelések és az ezzel járó sok fájdalom okozhat ugy nevezett neuralgiát, vagyis az ideg túlérzékennyé válik a kis ingerekre is, és nagyobb fájdalmaz hoz létre, mint amilyen valójában a baj. B vitaminokat alkalmazhat, azzal nem okoz rosszat. A B12 vitamin hiánynak nem ezek a jellegzetes tünetei, valamint a hiányát vérvétellel igazolni lehet. Beszélje meg szerteágazó panaszait a neurológusával.

furcsa látás

Kedves Kérdező! Bizonyára van valamilyen gerinc betegsége, ami nagy valószinűséggel nem súlyos. A panaszai, és azok leirása arra utal, hogy erős szorongása van. Azt hiszem, hogy a látászavar és a remegés nem szervi tünet, hanem szomatizációs jel, vagyis a lelki bajok testi szinten való megjelenései. A gyógyszerek mellett hasznos lenne pszichoterápia, amivel meg lehetne találni, hogy miért vannak szorongásai.

Jobb láb érzékcsökkenése

Kedves Kérdező! Amennyiben panaszai nem múlnak kérjen neurológiai vizsgálatot. A láb érzéscsökkenése mögött rengeteg ok lehet. A lapocka táji fájdalom kis valószinűséggel függ ezzel össze.