Rák

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Testvérem 36 évesen, hashártyarákban hunyt el nemrégen. Számos vizsgálat (PETct, ultrahang, ct, biopszia, tükrözés...- amelyek nem hoztak eredményt) után felnyitották, és akkor látták, hogy a hashártya tele van rákos foltokkal. Akkor azt mondták, két hete van hátra, valóban így lett, kemoterápiát sem kapott már. Gyászoljuk a testvéremet, és közben azokat a kérdéseket tesszük fel - amely tudom, hogy a történteken nem változtat - hogy mit tehettünk volna érte, kellett volna-e látnunk, hogy baj van, hogyan előzhettük volna meg, és hogy valóban létezik-e, megfelelő orvosi ellátás mellett, hogy egy egészséges, életerős fiatalember a tünetek (fogyás, étvágytalanság, hasmenés) után egy hónappal hashártyarákban meghal? Mitől alakulhatott ez ki nála? Köszönöm a válaszát, amely mindenképpen egy kis megnyugvást jelentne számunkra.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza a daganat témában

36 éves férfi testvére gyors haláláról kérdez. Nem nagyon értem a "hashártya rák" diagnózist. Ilyen tudniillik nincs. Nem hasnyálmirigy rákról volt esetleg szó, ami a hashártyán tömeges áttéteket adott? Ha mégis a hasnyálmirigy rákról kérdez, akkor szörnyű kellemetlen ismerettel kell megismertetnem: Borzasztó betegség. Néhány hét/hónap alatt kivégzi az embert, és gyakorlatilag nincs előtte semmi jel, hogy valami probléma lenne. Tehetetlenül állunk. Ez az igazság. Önök - a család - nem tehetett volna semmit, ebben nyugodjon meg. Nem Önök a hibásak. Az élet ilyen rohadék.

Kérdés: 2010. szeptember 10., 20:18; Megválaszolva: 2010. szeptember 15., 11:17
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Érdeklődnék
Érdeklődnék
Tanácsadás 2
Bal oldali tüdődaganat
Tanácsadás