• Látás romlás, talp bizsergés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt DoktorÚr! 21 éves férfi. Mindig nagyon jó szemem volt, de az elmúlt hónapban hirtelen észrevetően romlott. Az utcán sétálva a kijelzők,busz homlokára írt feliratok,a járműrendszámok összemosódnak olyan távolságból, melyből ezelőtt még le tudtam olvasni. A távoliabbi házak körvonala sem éles már. De ami nagyon furcsa, hogy van, amikor sétálok, és nem mosódnak el. De legtöbbször igen. Ilyenkor olyan,mintha könnyes szemmel néznék. Továbbá 6 napja folyamatosan, a talpamon olyan érzést érzek, mintha hangyák szaladgálnának rajta. Nem egy ponton, hanem mikor hol a talpon belül.Főleg a balon.Néha a tenyereimen, lábszáramon is érzem. 8 hónapja magamtól csináltattam koponya és gerincMR-t minden régióban,negatív lett,kivéve kezdődő lágyéki gerincsérvet. 3 hónapja fejfájás miatt volt koponyaMR-em:Egy ér nyom egy ideget, nem kell műteni (képen csatolom). 2 hónapja lágyékgerinc CT-n:Lumbalis és más intervertebrális discus rendell. radiculopathiával. Egyéb tüneteim (nem tudom köze lehet-e hozzá,de leírom) -este kijövő,gyorsan gyógyuló szúnyogcsípésszerű kiütés -kicsit sötétebb köröm Nagyon félek,mi okozhatja ezeket. Kérdéseim, amikre kérem mindenképpen válaszoljon: -Összefügg e két fő tünet? -Ön szerint agyi, gerinc probléma okozza ezeket?Ha igen, melyik régióban? -Nem furcsa,hogy néha nem ilyen rossz a látásom,néha igen? -SM-et kimutatta volna a gerinc,agyi MR? -A gerincdaganatot kimutatja a ct? -A vizsgálatoktól eltelt idő alatt,kialakulhatott valami rosszabb? -Lehet,hogy nem is ér nyomja az ideget,hanem daganat kezdett növekedni,csak még kicsi volt,és nem látszott?Nem furcsa,hogy a korábbi koponyaMR-nél még nem nyomta ér az ideget? -Ha egy ér nyom egy ideget kell MR-rel ellenőriztetni?Milyen időközönként?Nekem azt mondták,menjek vissza ha panaszom van. -Agyi,gerinc probléma okozhat emésztési panaszt? -Szemész OCT vizsgálattal egyertelműen meg lehet mondani,hogy agyi probléma okozza-e a látásromlást? Köszönöm szépen a segítségét!

        Dr. Fehér Gergely válasza a daganat, gerinc, fejfájás, zsibbadás, migrén, látászavar témában

        Kedves Kérdező! A panaszok igen szerteágazóak, nehezen tudok kiigazodni közöttük. Korábbi fejfájása (mely a mellékelt zárójelentésen szerepel), nem arcidegzsábának, hanem inkább migrénes fejfájásnak (cluster fejfájás?) imponálnak, de írásban nehezen lehet diagnosztizálni (érleszorítás nagy valószínűséggel nem áll a panaszok hátterében, ennek objektivitása kérdéses). A korábbi koponya MR és gerinc MR-ek negatívak, így daganat, sclerosis multiplex stb egyértelműen kizárható. Látászavar hátterében szemészeti ok szóba jöhet esetlegesen. Amennyiben minden vizsgálat negatív, pszichés háttér is felmerülhet. Javaslom a témában jártas neurológus felkeresését. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely


        Dr. Fehér Gergely

        Dr. Fehér Gergely

        Kérdés: 2020. január 27., 23:20; Megválaszolva: 2020. január 28., 11:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: