• Gyomorszonda

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Nagybátyám nyelőcső daganata miatt gyomorszondát ültettek be novemberben! Már túl van 26 sugárkezelésen is! Az lenne a kérdésem, hogy normális-e az, hogy amit már most le tud nyelni, az kijön a szonda csöve mellett? Felkeresték az orvost is, aki a beültetést csinálta, és az orvos kérdezte! meg, hogy most mit csináljon!? Ráadásul a csőtől pár cm-re volt egy gombóc szerűség, ami nem rég kifakadt, és arra is csak azt mondta, hogy "hát lehet, hogy tályog"! Az mi lehetett? Előre is köszönöm a segítséget.

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a daganat témában

        A sugárkezelésre szoruló nyelőcsőrák nagyon nagy betegség, alig-alig lehet túlélni. Tehát nem bíztatom. Gondolom, hogy a hasfalon ejtett metszésből ültettek be gyomorszondát, és nem az orron keresztül. Ha a hasfali tápszondán beadott táplálék, folyadék visszajon a cső mellett, az arra utal, hogy nem zár teljesen a cső mellett az izomzat, a bőr. Másik kérdése: a "cső mellett gombóc-szerűség" volt, ami kifakadt. A hasfalon, a gyomorszonda mellett volt ez a "gombóc"? Ha pedig kifakadt, mi jött ki belőle, genny? Ha genny jött, akkor az egy tályog volt, aminek lázzal és fájdalommal is kellett járnia - jobb hogy kiűrült.


        Kérdés: 2012. március 05., 18:10; Megválaszolva: 2012. március 24., 16:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: