• Inzulinrezisztencia lelet mire utal?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő/ Doktor Úr!

         

        Vércukor-terhelésem eredménye:

        éhomi: vércukor: 4, 3 mmol/l (4, 0-6, 4), insulin: 5, 2 uIU/ml  (<29, 0), homa index 0, 98 uU/mmol (<1, 00)

        60 perc: vércukor 7, 7 mmol/l, insulin: 83, 0 uIU/ml *  (<29, 0)

        120 perc: vércukor 4, 8 mmol/l, insulin: 56, 8uIU/ml *  (29, 0)

        Ezek alapján állítható, hogy inzulinrezisztens lennék (egyébként tesztoszteron többlet miatt küldtek erre a vizsgálatra)

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a inzulin témában

        Kedves Kérdező!

        Az eredmények alapján nem inzulinrezisztens, annak ellenére sem, hogy a 60-120 perces inzulin szintje minimálisan emelkedett. Látatlanban sem gondolom, hogy a policisztás ovárium szindrómája lenne (ennek kizárására kérik az OGTT-inzulin szint meghatározást).

         


        Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász-diabetológus-endokrinológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-19 10:14:23; Megválaszolva: 2010. február 19., 10:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: