• éjszakai bevizelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kisfiam 12 éves. Évek óta küszködünk egy problémával: az éjszakai bevizeléssel. ez nem mindig történik meg, de 7napból 3-4-szer. Ha késő este még vécézik, akkor nincs baj. Amúgy elég súlyos is, 60kg körül van. nem tudom, van-e a két dolognak? a bevizelésnekés a súlyfeleslegnek köze egymáshoz. Mit tehetnénk a bevizelés ellen. a gyerek egész jó tanuló, pszichikai problémái nincsenek. Jó lenne valamilyen népi gyógymód is, nem muszáj azonnal kemény gyógyszeres kezelés. de ha nincs más megoldás, kérem irja meg a gyógyszer nevét. köszönöm.

        Kovács Piroska válasza a ágybavizelés témában

        Tisztelt Szülő! Mivel én pszichológus vagyok, így gyógyszerekkel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, az nem tartozik a szakterületemhez. 12 éves korban fennálló éjszakai bevizelés (enuresis nocturna) azonban mindenképpen kivizsgálásra szoruló probléma. Első lépés a háziorvos, akitől a megfelelő szakrendelésre megkapják a beutalót, ami valószínűleg az urológia lesz. Itt meg tudják vizsgálni a gyereket: van-e valamilyen szervi elváltozás esetleg a háttérben, illetve, hogy milyen a húgyhólyag vizelettartási képessége stb. Amennyiben szükséges, úgy a megfelelő terápiás lehetőségeket is ismertetik. Amennyiben nincs szervi ok, akkor jön a képbe a pszichológus, aki a maga pszichoterápiás eszközeivel segít a gyereknek, ami hosszabb folyamat, hiszen a probléma is idestova 12 éve fennáll! Üdvözlettel: Kovács Piroska


        Kérdés: 2012. február 04., 14:12; Megválaszolva: 2012. február 06., 18:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: