14 éves fiamról szól

Tisztelt Gyermekpszichológus! 14éves fiammal évek óta jártunk pszichiátriára, magatartási problémák, és éjszakai bevizelés miatt. Gyógyszerei: Triaptridal, Melipramin, Nocutil orrspray voltak, de mivel úgy látjuk a gyógyszerek hatásától nincs évek óta eredmény, ezért elhagytuk fokozatosan az összeset. Időközben "benőtt" a feje lágya, magatartási problémái megszűntek, csak egy nagy "gond/om/unk" maradt, amiről a minap szereztem tudomást, és amire tanácsot szeretnék kérni öntől. Az én "kisfiam" minden este önkielégítést végez.ilyenkor reggelre nem pisil be reggelre.Ha nem "játszadozik" a nemi szervével, akkor reggelre pisiben úszik az egész ágy. Mit tegyek? A régi pszichiáterünk nem tud újat mondani, csak hogy szedje a gyógyszereket, de én nem akarom, hogy egész életében ilyen szerektől kelljen függenie, hisz amúgy okos, eszes gyerek. Kérdéseim: Meddig tarthat ez a bepisilés, hisz szervi kivizsgáláson 3x átesett, nincs szervi baja.? Ön szerint "normális" dolog, hogy egy 14 éves fiú esténként önkielégít? Leteremteni nem akartam, mert lelki sérülést sem akarok vele okozni, hogy megszégyelje magát. Mindig arra törekszem, hogy minden problémáját velem ossza meg, és ne magában örlődjön, szóval én elég modern anyának tekintem magam, mert hisz kiben bízzon a gyerek, ha nem a saját édesanyjában.: -) Várom mielőbbi válaszát! Köszönettel: Bett77

Dr. Varga Tamás válasza ágybavizelés témában

Tisztelt Kérdező!

Ebben az életkorban a fokozott szexuális késztetés a fejlődés része, nem tekinthető kórosnak, idővel biztosan változni fog. 14 évesen az éjszaki bepisilés elég ritka és nagyon valószínű, ha nincs egy betegség, meg fog szűnni hamarosan. A fenti gyógyszerek szedédét én sem ajánlom már. Ha mégis tartósulnak a problémák pszichológisi foglalkozásokat javasolok!

Kérdés: 2013. május 27., 11:08 ;Megválaszolva: 2013. május 29., 08:14
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség vagy valami más?
Antipszihotikumról
Személyiségzavar
Mit tegyek, ha beleszerettem az...
szkizotipiás rendellenesség