Rühfertőzés: Mire kell vigyáznom és mit tegyek a teljes mentesítésért?

Tisztelt Doktornő! Sajnos csak a televiziós híradások alapján kezdtem gyanakodni hogy rühfertőzésem van.Több mint egy hónap elteltével kezdtem kezelni a gyógyszertárban kapható Novascabinnal és az ott kevert folyadékkal. Már legalább 10 üveget felhasználtam, de két hónap elteltével még mindíg ezzel küzdök. Már az ágyak, székek felületét is vasalom, forró vízben mosom a ruhákat, törölközőket.Előtte, utána vasalom naponta cserélem a ruhákat.Fertőtlenítővel mosom a járófelületeket, szőnyegeket és még nem sikerült megszabadulni tőlük.Egyedül élek, de megfertőzhetek másokat is.Nincs közös törölköző és ágyhasználat senkivel. Mire kell vigyáznom és mit tegyek a teljes mentesítésért? Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza rüh témában

Ettől a kezelésmennyiségtől már biztos elpusztultak az atkák, de a viszketés és a bőrtünetek még hetekig megmaradhatnak. Nem ajánlok további lokális kezelést, de viszketéscsillapító gyógyszer (pl. Cetirizine) szedését javaslom.

Kérdés: 2015. január 06., 09:11; Megválaszolva: 2015. január 12., 16:35
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Idegentest a szervezetben
Rózsa hámlás
Kiütések a végtagjaimon
Vissza-visszatérő kiütés
Grover-kór