• Ekcéma? Allergiás kiütés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! A panaszom kb 3 hónapja kezdődött először a csuklómon volt egy-egy pár kis hólyagocska, kiütés amivel anno el is mentem bőrgyógyászhoz aki elvileg ekcémára tippelt. Fel is írt kenőcsöt rá nekem Ektcema kenőcsőt ha jól írom a nevét. Ezzel kentem volt jobb volt volt hogy nem. Nyáron én júniustól augusztusgi Desloratidin allergia gyógyszert szedek. Most mióta másfél hónapja abbahagytam azóta sokkal sokkal több ilyen viszkető kiütés jott ki rajtam, napról napra több. Mindkét lábszáramon, mindkét alkaromon, lágyéktájt és mindkét oldalt a derekamnál. Nemrég voltam egy másik bőrgyógyásznál ő Rühességet állapított meg amivel az egész családot sikeresen lekezeltük a semmiért mert semmi változás nem lépett be az életembe és a páromnak és családomnak sincs ilyen tünete csak nekem sajnos. Kérdésem lenne hogy mi lehet ez? Mi a teendő mert már szeretnék a végére járni?! Köszönöm válaszát előre is.

        Dr. Bodnár Edina válasza a Rüh témában

        A rühesség mellett az ún. pityriasis licheniodes jön szóba. A hosszú fennállás miatt szövettani vizsgálat és kivizsgálás javasolt.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. szeptember 22., 16:28; Megválaszolva: 2018. október 04., 09:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: