Rüh vagy allergia

Tisztelt Doktornő! Megkaptam válaszát, amit ezúttal is köszönök. A rüh kontra allergia gyanús kismama vagyok. Rendben, akkor lekezelem magam a rüh elleni szerrel. Még annyi kérdésem lenne, hogy mit javasol az ágynemű és ruha és ágynemű fertőtlenítésére? Illetve hogy kiírja ki a májfunkciós vizsgálatot a terhességi cholestasis kizárása miatt? A háziorvos? Vércukrot néztek most, várom az orvos értékelését, de szerintem jó lett: az éhgyomri 4, 6, a 120 perces: 4, 1. Keton van a vizeletemben! A Calcimusc-ot továbbra is igyam napi 2-vel? Köszönettel

Dr. Bodnár Edina válasza Rüh témában

A ruhákat, ágyneműt főzőmosással mossa ki, majd mindkét oldalán vasalja ki. Amit nem lehet ilyen magas hőfokon mosni, zárja le egy műanyag zsákba légmentesen 2 napig, ezután mossa ki, és vasalja.

Vérvételt a háziorvos és a körzeti nőgyógyász is kérhet. A vércukra jó. A keton éhezést és folyadékhiányt is jelezhet terhességben.

A Calcimuscot nyugodtan ihatja.

Kérdés: 2016. március 10., 09:23 ;Megválaszolva: 2016. március 10., 13:31
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Ekcéma? Allergiás kiütés?
Tisztelt Doktor Nő! A panaszom kb 3 hónapja kezdődött először a csuklómon volt egy-egy pár kis hólyagocska, kiütés amivel anno el is mentem...
Tényleg rüh?
Tisztelt Doktornő! 2 hónapja rühességet diagnosztizáltak nálam. Már két alkalommal lekezeltem magam Novascabinnal és infectoscabbal is! Viszont a...
Rüh vagy allergia
Tisztelt Doktornő! 28 hetes kismama vagyok. Rühgyanúval elmentem a helyi bőrgyógyászhoz, azaz az esti lefekvéskor jelentkező nagyon erős és...
Rühfertőzés?
Tisztelt Doktornő! Kérem segítsen, mert már mindenhol azt hiszik meghibbantam. A kálváriánk november végén kezdődött. Párom házi ápolóként...
Pöttyök, viszketés
Kedves Doktornő! 23 éves nő vagyok, jelenleg Londonban élek. Nagyjából egy hete észrevettem a mellkhasam és a nyakam közötti részen egy apró...