Rüh vagy allergia

Tisztelt Doktornő! 28 hetes kismama vagyok. Rühgyanúval elmentem a helyi bőrgyógyászhoz, azaz az esti lefekvéskor jelentkező nagyon erős és elviselhetetlen viszketés. Kiütéseim nincsenek. Először ő is rühre gyanakodott ez alapján, de amikor említettem neki, hogy a fejbőröm is viszket, akkor kizárta a rühöt és azt mondta, hogy akkor valószínű allergia. Kaptam Calcimuscot, amit napi 2 ampullával kell szednem. Viszont úgy érzem ez egy zsákutca, mert ha a Calcimusc miatt nincsenek tüneteim (a viszketés valóban megszűnt, 2 napja szedem) , akkor hogyan derítem ki, hogy mire vagyok allergiás? Semmiféle allergiáról nincs tudomásom, csak fémallergiáról, de az egész máshogy jön ki. És azért még félek attól, hogy rühesség is lehet, mégis csak, mert annyira tipikusan az esti ágymelegben való viszketésről van szó. A kérdésem az lenne, hogy a Calcimusc a rühesség tüneteit is el tudja fedni? tehát lehet-e attól még rühességem, hogy nem viszketek 2 napja a Calc. miatt? Illetve mi a teendő, ha elfogyott a Calcimusc, és hogy találjam ki, mire vagyok allergiás? Amúgy tiszta és ápolt vagyok, de érintkezem gyerekekkel a munkám folyamán. Még az a problémám, hogy sajnos nincs újabb 2, 5 órám, hogy újra beüljek a bőrgyógyászhoz a váróba. Segítségét előre is köszönöm.

Dr. Bodnár Edina válasza Rüh témában

Az este ágymelegben jelentkező viszketés rüheségre gyanús (bár a fejbőr viszketés nem illik a képbe) , ezért azt javaslom, hogy kezelje le magát Linimentum scabicidummal a biztonság kedvéért, ill. fertőtlenítse az ágyneműt, ruhákat. Sajnos allergia tesztet terhesség alatt nem végeznek. Érdemes lenne vércukor és a terhességi cholestasis kizárása miatt májfunkció vizsgálata.

Kérdés: 2016. március 06., 19:09 ;Megválaszolva: 2016. március 09., 14:42
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Ekcéma? Allergiás kiütés?
Tisztelt Doktor Nő! A panaszom kb 3 hónapja kezdődött először a csuklómon volt egy-egy pár kis hólyagocska, kiütés amivel anno el is mentem...
Tényleg rüh?
Tisztelt Doktornő! 2 hónapja rühességet diagnosztizáltak nálam. Már két alkalommal lekezeltem magam Novascabinnal és infectoscabbal is! Viszont a...
Rüh vagy allergia
Tisztelt Doktornő! Megkaptam válaszát, amit ezúttal is köszönök. A rüh kontra allergia gyanús kismama vagyok. Rendben, akkor lekezelem magam a rüh...
Rühfertőzés?
Tisztelt Doktornő! Kérem segítsen, mert már mindenhol azt hiszik meghibbantam. A kálváriánk november végén kezdődött. Párom házi ápolóként...
Pöttyök, viszketés
Kedves Doktornő! 23 éves nő vagyok, jelenleg Londonban élek. Nagyjából egy hete észrevettem a mellkhasam és a nyakam közötti részen egy apró...