Mit tegyek?

Kedves Doktor Nő/Úr!

Nagyon érzékeny vagyok a lydokainra, ezért az Ön tanácsát követve bőrgyógyászatra mentem, vérvizsgálatra, hogy erről papírt is kapjak, mert sajnos nem minden orvos fogadja el igazolás nélkül ezt az állapotot, mondván, nagyon költséges a másik injekció beszerzése. A bőrgyógyászaton azt mondták, hogy Budapestre a Bőrgyógyászati Klinikára kell menni.Kérjek szakorvostól beutalót, ők ezek után tudnak csak elküldeni, s elmondták a menetét, de azt ajánlották, hogy ilyen procedúrának ne tegyem ki magam, ha eleve tudom, hogy érzékeny vagyok erre az injekcióra. Az orvosnak kötelessége másik érzéstelenítőt adni. Nem tudom, de a mi fogorvosunk erre nem hajlandó! Véleménye szerint mindenki érzékenységet mutat erre a szerre, s hogy ne kényeskedjek.Kértem, hogy írja fel a szert, s én kiváltom, kifizetem, erre sem hajlandó. Szeretném tudni, hogy ilyenkor mi a teendő, s ha érzékeny vagyok a lydokainra, támogatja-e a TB?  Biztosan nem én vagyok az egyedi eset, de sokszor úgy néznek rám, mintha oroszul beszélnék, ha kimondom, hogy lydokain, vagy jód érzékeny vagyok..Olyan érzésem van, mintha ez is csak a gazdagok kiváltsága lenne..Van talán valahol egy magánklinika, ahol ezeket a bürökratikus intézkedéseket megkerülve mindez simán kivitelezhető?  

                        Tisztelettel!         Anikó!

WEBBeteg Szakértő válasza gyógyszerallergia témában

Kedves Anikó!

Számos beteggel találkoztam már, akit gond nélkül kivizsgáltak. Ha felmerült a gyanúja a lidokainallergiának még az ezt igazoló lelet hiányában is kerülni kell a szer adását. Ellenben lehetőség van Ultracainnal vagy Marcainnal érzésteleníteni, ha ezek használata során is jelentkezett panasz, akkor értelemszerűen nem javallottak ezek sem. A menete az szokott lenni, hogy vérvételt végeznek allergológián Ultracainra, Marcainra, ennek a neve LTT, ha ez negatív, akkor valamelyikkel gyógyszerprovokációs próba következik fekvőbeteg intézményben, mely az esetek döntő részében negatív szokott lenni, de a pozitív esetek miatt szükség van rá a biztonság kedvéért. Hangsúlyozom, hogy nem lidokainnal tesztelnek, hanem az alternatívákkal, viszont az LTT-t azért lidokainra is el lehet végezni, de még ha negatív is, akkor is jobb a szertől óvakodni. A provokáció a szer hígítási sorával végzett apró szúrásokból áll, magam is számos ilyet végeztem már, és biztosan állíthatom, hogy nem csak a gazdagok kiváltsága, hanem akinek szükséges van rá, TB támogatásra mindenkinél elvégzendő.Javaslom a Debreceni Egyetem Bőrklinikáját, itt biztosan elvégzik a vizsgálatot. Allergológiára kell kérni beutalót.

Kérdés: 2010. április 29., 10:02 ;Megválaszolva: 2010. április 29., 10:02
Kérdések és válaszok: Allergia
Gyógyszerallergia
Gyógyszer allergia
Gyógyszerallergia kimutatása
Tisztelt Doktornő! Immun túlműködésem miatt az életem során egyre több allergia adódott. Szeretném fogászatban használatos érzéstelenítőkre...
gyógyszerallergia
Tisztelt Doktornő! Remélem tud nekem segíteni:) 2011-ben az egyik fogam nagyon begyulladt, gyökértörés volt. A gyulladás miatt sok antibiotikumot...
Algoflex M vagy Bioparox allergia
Tisztelt Dr. Hangonyi Csilla Asszony! Még tegnapelőtt este lettem figyelmes a combomon jelentkező piros foltokra, de akkor még nem gyanakodtam rá, hogy...