gyógyszerallergia

Tisztelt Doktornő! Remélem tud nekem segíteni:) 2011-ben az egyik fogam nagyon begyulladt, gyökértörés volt. A gyulladás miatt sok antibiotikumot szedtem, mert amíg gyulladás, puffadás volt nem kezelték, illetve nem húzták ki a fogam. A foghúzáshoz lidocain injekciót kaptam, ettől kb 2 perc alatt beduzzadt az ajkam, szerencsére fulladásos tünetek nem voltak. Miután hazajöttem, a fájdalom enyhítésére flector port vettem be, ettől az egész testem vörös lett, és égető érzés volt, ezen a hidegvizes zuhany segített. A fogam kihúzása elött, de még az antibiotikum szedése alatt volt hogy cataflam-ot vettem be, ezt fejfájáskor is használtam korábban, ettől is vörös foltok jelentek meg és viszkető érzés volt szinte mindenhol. Rossz tartásom miatt szedtem Mydetont, ezt is alkalomszerűen, amikor fájni kezdett a hátam illetve a nyakam többnyire akkor szedtem néhány napig. Idén nyár végén amikor a mydetont szedtem szintén vörös foltok jelentek meg rajtam, ezek is elmúltak vizes borogatás hatására. Most az a problémám, hogy fogászati kezelés lenne szükséges és mivel a lidocaintól bedagadt az ajkam, az orvos azt mondta csináltassak gyógyszerallergia vizsgálatot. Nézelődöm a neten és nem tudom, hogyan kezdjem, kihez forduljak, kell e beutaló. Az sem teljesen tiszta számomra, hogy az egyik oldalon azt olvastam, hogy vigyem magammal a gyógyszert amire allergiás vagyok, de nem tudom mire vagyok allergiás, mert korábban lidocaint is kaptam, cataflamot is szedtem, menstruációs panaszokra a flectort is szedtem, a mydetont kúraszerűen szedtem. Abban szeretném kérni a segítségét, hogy merre induljak, mert a háziorvos annak idején mikor jeleztem neki ezt a problémám nem tudott választ adni kérdésemre. Köszönöm segítségét

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza gyógyszerallergia témában

Kedves Kérdező!

Gyógyszerallergia vizsgálatot, csak néhány centrumban végeznek, amennyiben Budapesten lakik, a Semmelweis Egyetem Bőrgyógyászati Klinikájára kérjen beutalót háziorvosától.

Addig ha lehetséges, ne szedjen fájdalomcsillapító, szereket, vagy ha mindenképpen szükséges, fokozott óvatossággal, a már ismert készítményeket.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2015. december 07., 20:05; Megválaszolva: 2015. december 13., 10:45
Kérdések és válaszok: Allergia
Gyógyszer allergia
Algoflex M vagy Bioparox allergia
Tisztelt Dr. Hangonyi Csilla Asszony! Még tegnapelőtt este lettem figyelmes a combomon jelentkező piros foltokra, de akkor még nem gyanakodtam rá, hogy...
Antibiotikum allergia
Tisztelt Doktor Nő! 18 évesen megfázásos jellegű betegségre kapott ceklor tartalmú antibiotikumra allergiás lettem, ami kiütésekkel és orr...
Gyógyszerallergia és petefészek...
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Pénteken diagnosztizáltak nálam petefészek cisztát, majd erre elkezdtem szedni a felírt gyógyszert, ami a Flugalin nevű...