Gyógyszer allergia

Tisztelt Dr Hangonyi Csilla. 20 éves koromban tüdőgyulladás kezelésére írtak fel nekem tetraciklin alapú antibiotikumot. Az első adag után édesanyám elmondása szerint pirosodni kezdtem és szerinte volt bőrtünetem. Ekkor kihívta a háziorvosunkat, aki leállította a szert és adott ellenanyagot. Most szükségem lenne erre az antibiotikumra Helicobacter erradikáció miatt, mivel a többi lehetőség nem sikerült. Csináltattam allergia tesztet, és tripla negatív lett (1ug, 10ug, 100ug/ml) . Azonban a leletben leírják, hogy ez nem zárja ki a klinikai reakciót. Az a kérdésem, hogy mekkora esély van anafilaxiás sokk kialakulására? Nem igazán merem így elkezdeni. Mit kellene tenni? Mellékletben csatolom az allergiateszt eredményét. Válaszát várom és köszönöm. Üdvözlettel, Nagy Attila

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza gyógyszerallergia témában

Kedves Attila!

A gyógyszerallergia nagyon veszélyes. Súlyos allergiás reakciót válthat ki akár egy tabletta bevétele is. Semmiképpen nem javaslom annak a gyógyszernek a szedését , amire már egyszer allergiás reakciója volt.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2020. június 24., 14:27; Megválaszolva: 2020. június 24., 20:51
Kérdések és válaszok: Allergia
gyógyszerallergia
Tisztelt Doktornő! Remélem tud nekem segíteni:) 2011-ben az egyik fogam nagyon begyulladt, gyökértörés volt. A gyulladás miatt sok antibiotikumot...
Algoflex M vagy Bioparox allergia
Tisztelt Dr. Hangonyi Csilla Asszony! Még tegnapelőtt este lettem figyelmes a combomon jelentkező piros foltokra, de akkor még nem gyanakodtam rá, hogy...
PANDOL tabletta
Kedves Doktornő Szombaton megfájdult a fejem, és bevettem 1 Panadol tablettát. Ezt követően 1 óra múlva el kezdett az orrom folyni, a szemem...
Antibiotikum allergia
Tisztelt Doktor Nő! 18 évesen megfázásos jellegű betegségre kapott ceklor tartalmú antibiotikumra allergiás lettem, ami kiütésekkel és orr...