• Gyógyszer allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Hangonyi Csilla. 20 éves koromban tüdőgyulladás kezelésére írtak fel nekem tetraciklin alapú antibiotikumot. Az első adag után édesanyám elmondása szerint pirosodni kezdtem és szerinte volt bőrtünetem. Ekkor kihívta a háziorvosunkat, aki leállította a szert és adott ellenanyagot. Most szükségem lenne erre az antibiotikumra Helicobacter erradikáció miatt, mivel a többi lehetőség nem sikerült. Csináltattam allergia tesztet, és tripla negatív lett (1ug, 10ug, 100ug/ml). Azonban a leletben leírják, hogy ez nem zárja ki a klinikai reakciót. Az a kérdésem, hogy mekkora esély van anafilaxiás sokk kialakulására? Nem igazán merem így elkezdeni. Mit kellene tenni? Mellékletben csatolom az allergiateszt eredményét. Válaszát várom és köszönöm. Üdvözlettel, Nagy Attila

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a gyógyszerallergia témában

        Kedves Attila! A gyógyszerallergia nagyon veszélyes. Súlyos allergiás reakciót válthat ki akár egy tabletta bevétele is. Semmiképpen nem javaslom annak a gyógyszernek a szedését , amire már egyszer allergiás reakciója volt. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2020. június 24., 14:27; Megválaszolva: 2020. június 24., 20:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: