• Vizeletcsepegés témájú cikkek

    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Tekse István, szülész-nőgyógyász
    Az inkontinencia gyakori a terhesség alatt, de a megfelelő szokások kialakításával kezelhető. Cikkünkből megtudhatja, hogyan tarthatja kontroll alatt az inkontinenciát terhesség alatt.
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    Egyes felmérések szerint minden negyedik nő tapasztal bizonyos mértékű akaratlan vizeletcsepegést, inkontinenciát. A nők 17, míg a férfiak 16 százaléka szenved hiperaktív hólyag szindrómától.
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    A vizelet inkontinencia nem mindig előzhető meg, kialakulásának valószínűsége, illetve a tünetek súlyossága azonban csökkenthető az életmód módosításával.
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    A férfiak körében előforduló vizelet inkontinencia hátterében állhat szervi ok, valamilyen betegség vagy beavatkozás, ugyanakkor fakadhat helytelen életmódbeli sajátosságokból is. Az sem igaz, hogy az inkontinencia az öregedés feltétlen velejárója lenne a férfiaknál. Mit lehet tenni annak érdekében, hogy az inkontinencia kellemetlen tüneteit elkerüljük?
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    Az inkontinenciával élők számos módon próbálják eltitkolni a betegségüket, melyekbe beletartozik a jóval kevesebb folyadékfogyasztás, a sötét, bő ruhák viselése, illetve, hogy mindig tudják, hol van a legközelebbi WC.
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    Az inkontinenciatermékek és különböző személyes stratégiák segítségével elkerülheti a kellemetlen szagokat és az ebből adódó zavart.
    WEBBeteg - Cs. K. fordító
    Majdnem minden ötödik nő, aki vizeleti inkontinenciától szenved, tapasztal széklet inkontinenciát is – állítják kutatók.
    Orvos valaszol - Svábhegyi Gyógyintézet
    3 és fél éves kislányomnak mostanában pisilés után vizeletcsepegése van, nem minden alkalommal de elég gyakran. Kivizsgálást igényel? Van e erre gyógymód?