• Vizeletcsepegés téma

    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    Az inkontinenciával élők számos módon próbálják eltitkolni a betegségüket, jóval kevesebb folyadékot fogyasztanak, sötét, bő ruhákat viselnek, illetve mindig tudják, hol van a legközelebbi WC.
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Tekse István, szülész-nőgyógyász
    Az inkontinencia gyakori a terhesség alatt, de a megfelelő szokások kialakításával kezelhető. Cikkünkből megtudhatja, hogyan tarthatja kontroll alatt az inkontinenciát terhesség alatt.
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    A vizelet inkontinencia nem mindig előzhető meg, kialakulásának valószínűsége, illetve a tünetek súlyossága azonban csökkenthető az életmód módosításával.
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    Egyes felmérések szerint minden negyedik nő tapasztal bizonyos mértékű akaratlan vizeletcsepegést, inkontinenciát. A nők 17, míg a férfiak 16 százaléka szenved hiperaktív hólyag szindrómától.
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    A férfiak körében előforduló vizelet inkontinencia hátterében állhat szervi ok, valamilyen betegség vagy beavatkozás, ugyanakkor fakadhat helytelen életmódbeli sajátosságokból is. Az sem igaz, hogy az inkontinencia az öregedés feltétlen velejárója lenne a férfiaknál. Mit lehet tenni annak érdekében, hogy az inkontinencia kellemetlen tüneteit elkerüljük?
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    Az inkontinenciatermékek és különböző személyes stratégiák segítségével elkerülheti a kellemetlen szagokat és az ebből adódó zavart.
    Több mint TestŐr
    Az inkontinencia bármilyen akaratlan vizeletvesztés gyűjtő fogalma, aminek nagyon sok oka lehet. Például, amikor egy inger hatására indul be a vizeletvesztés, vagy a másik fő ok, ha mindez stressz hatására történik.
    WEBBeteg - Cs. K. fordító
    Majdnem minden ötödik nő, aki vizeleti inkontinenciától szenved, tapasztal széklet inkontinenciát is – állítják kutatók.
    Medipress
    A 65 év felettiek 10 százalékának – többségében nőknek – van problémája van a vizelet visszatartásával. Számukra lehet hasznos a Live Science c. internetes honlap összefoglalója a problémáról. Tippek inkontinenciára.
    Orvos valaszol - Svábhegyi Gyógyintézet
    3 és fél éves kislányomnak mostanában pisilés után vizeletcsepegése van, nem minden alkalommal de elég gyakran. Kivizsgálást igényel? Van e erre gyógymód?