Vizeletcsepegés kisgyereknél

3 és fél éves kislányomnak mostanában pisilés után vizeletcsepegése van, nem minden alkalommal de elég gyakran. Kivizsgálást igényel? Van e erre gyógymód?

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza a vizeletcsepegés témában

Kedves Anyuka! Ha gyermekének korábban nem volt vizeletcsepegése, most pedig van, akkor feltehetőleg felfázott, azaz hólyaghurutja, vagy húgycsőgyulladása van. Erről a vizelet üledék laboratóriumi vizsgálatával lehet meggyőződni. Ha ez igazolódik, a teendő vizeletfertőtlenítő gyógyszer és/vagy antibiotikum adagolása. Ha ez nem igazolódik, akkor mindenképpen sürgős nephrológiai (vesebelgyógyászati) vagy urológiai kivizsgálása javasolt. Ajánlom Önöknek kollégámat, dr. Máttyus Istvánt a Svábhegyi Gyógyintézetnél, aki ebben a kérdésben tud segíteni. Bejelentkezés: a 06-20-500-2500 telefonszámon. Üdvözlettel: Dr. Hacsek Gábor Ph.D gyermekorvos Svábhegyi Gyógyintézet www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. szeptember 26., 19:07; Megválaszolva: 2012. október 01., 09:11
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Café au lait folt?
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek