Vakbélgyulladás téma

Megelőzhető-e a vakbélgyulladás?

WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász
2022-07-08 21:03
Vakbélgyulladás

A leggyakrabban előforduló, sürgős műtéti beavatkozást igénylő, hasi fájdalommal járó megbetegedés a vakbélgyulladás, amelynek hétköznapi elnevezése valójában megtévesztő, hiszen nem a vakbél, hanem a féregnyúlvány gyulladásos megbetegedéséről van szó. Megóvhatjuk-e magunkat és gyermekünket a vakbélgyulladás kialakulásától?

A vakbélgyulladás kialakulása és tünetei

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
2022-06-08 14:33
Vakbélgyulladás

A vakbélgyulladás a lakosság mintegy 10 százalékát érinti élete folyamán, leggyakoribb a 10-30 éves korosztályban. Felismerése azonban nem egyszerű, mivel tünetei között számos olyan van, amely más betegségre is jellemző.

A vakbélgyulladás tünetei gyermekeknél

WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
2022-03-04 13:03
Vakbélgyulladás

Gyermekeknél a vakbélgyulladás tünetei eltérhetnek a felnőttkoriaktól. A betegség leggyakrabban tízéves kor körül és fiatal felnőttkorban jelentkezik.

Vakbélgyulladás: vakbélműtét gyerekeknél

WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász, Aktualizálta: Dr. Schlick-Szabó Anna, gyermekgyógyász, Bethesda Gyermekkórház
2021-08-17 05:03
Vakbélgyulladás

A gyermekkori hasi fájdalmak hátterében számos ok állhat, a vakbélgyulladás biztos kizárásához vagy megerősítéséhez többnyire kórházi kivizsgálás szükséges.

A vakbélműtét és típusai

WEBBeteg - Dr. Sasi Szabó László, sebész
2022-05-04 07:33
Vakbélműtét

A vakbélműtét az általános sebészet talán leggyakoribb sürgősségi beavatkozása. Napjainkban többféle technikával végezhetik a gyulladt féregnyúlvány eltávolítását, megkülönböztetünk hagyományos és laparoszkópos műtétet.

Vakbélgyulladás terhesség alatt

WEBBeteg - Dr. Osikóczki Orsolya
2022-01-05 16:03

Várandósság alatt a leggyakrabban előforduló akut hasi kórkép az akut vakbélgyulladás, amely legtöbbször a terhesség első két trimeszterében alakul ki, de a harmadik harmadban is jelentkezhet. Melyek a veszélyei, hogyan ismerhető fel, és mi a teendő vakbélgyulladás gyanúja esetén?

Hasi fájdalom - Mi lehet az oka?

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2018-12-25 20:36

A hasi fájdalom okát nehéz lehet kitalálni, mivel előfordul, hogy a kisebb és a súlyos hasi problémák is ugyanazon tünetekkel kezdődnek. Szerencsére a legtöbb hasi fájdalom nem súlyos, és csak egyszerű otthoni kezelést igényel. A fájdalom mértéke, helye és egyéb tünetek segítenek meghatározni, hogy mi is okozza a panaszokat.

A vakbélgyulladás gyógyítása antibiotikumokkal

MTI
2012-04-18 10:41

Antibiotikumos kezelést javasolnak az egyik leggyakrabban végzett operáció, a vakbélműtét helyett angol kutatók a vakbélgyulladás szövődménymentes változatának klinikai ellátására.

Nyomozás indul a vakbélműtét utáni haláleset ügyében

MTI
2010-08-30 14:18

Foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés bűntett gyanújával rendelt egy nyomozást a Baranya Megyei ügyészség annak a férfinak az ügyében, aki júliusban vakbélgyulladással került a Pécsi Tudományegyetem (PTE) klinikájára, ahol életét vesztette.