Appendicitis acuta

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 27 éves nő vagyok. Dec.1-én műtöttek appendicitissel. A szövettan eredménye a következő: Appendicitis acuta ulcerophlegmonosa cum periappendicitidem. Mit jelent ez pontosan? Ebből lehet következtetni arra, hogy mi okozta a gyulladást? Illetve mik lehetnek a későbbi szövődmények? A problémám az, hogy még mindíg hőemelkedésem van azóta és igencsak alrémít az ulcerophlegmonosa szó, mert tudom, hogy valamiféle fekélyt és tovakúszó gyulladást, gennyedést jelent. Lehet, hogy ez miatt van még mindig hőemelkedésem (37, 2-37, 3)? Ezen kívül annyi a panaszom, hogy a köldököm alatt olyan érzékeny a bőr. Nem mondhatnám, hogy erősen fáj, csak olyan érzékeny. Kérem nyugtasson meg, hogy ez természetes és az ulcerophlegmonosatól sem kell megijednem! Tisztelettel: SZ.E.

WEBBeteg szakértő válasza vakbélgyulladás témában

Kedves Sz.E.!

Nem kell félni jelenlegi állpota természetes. A szövettani eredmény megfelel a vakbélgyulladás szokásos leletének. A műtét megfelelő időpontban és indikációval történt. A féregnyúlvány gyulladás okáról sok teória létezik, de alapvetően nem ismert. A szövődmények lehetnek a férenyúlvány helyén kialakult tályog (magas láz, erős fájdalom) és az összenövések (ez ellen nem tud tenni semmit) . Véleményem szerint Önnél nem lesz probléma, de, ha megnyugtatja forduljon az operáló sebészhez bizalommal, hiszen ő van a legpontosabb információk birtokában Önről.

Dr. Boros Miklós

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2008. december 15., 11:56; Megválaszolva: 2008. december 15., 11:56
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Virusfertözés után
Virusfertözés volt elmult de most jobb oldalt a hasamban fáj vmi ha megnyomom olyam mint egy bub vagy nem mtom mi az mi lehet ez? csak akkor fáj ha...
Biztos nem vagyok
Tisztelt Doktornő/Úr Május 26.-án volt az első alkalom, amikor fáj a jobb oldalam. Nem mentem orvoshoz, mert utána elmúlt.. Csütörtökön ismét...
Mi állhat a nyirokcsomó eltérés...
Emésztési probléma, reflux
Laboratóriumi értékelésben...