Mi lehet a bajom?

Üdvözletem!

23 éves nő vagyok és egy héttel ezelőtt erős hasi görcsökkel 2 napig kórházi megfigyelés alatt voltam. Az előzménye az volt, hogy 1 hétig vagy tovább étvágytalan voltam, enyhe hányingerem volt és fájt a gyomrom tájékán, majd lehúzódott a hasam jobb oldalára a fájdalom, ami nagy fájdalommal járt, valamint székrekedésem is volt. Az orvosok szerint vakbélgyulladásom van. A vérvétel is kimutatott gyulladást. Jegelték a hasam (kb. 3 percig) . Azonban ezek a tüneteim elmúltak, ezért haza engedtek műtét nélkül. A székrekedés azóta is tart. Crohn betegség gyanúja merült fel az orvosaimban (a nővéremnek ilyen betegsége van, ezért következtettek erre mindenféle vizsgálat nélkül) . Elkezdtem diétázni emiatt. Majd újra fájni kezdett egy héttel a kórházi megfigyelés után a hasam jobb oldala, azonban a derekam is (ami előtte is néha fájt) , valamint újra enyhe hányingerem van. A nőgyógyász szerint vakbél- és hüvelygyulladásom van. Ismét a sebészetre küldtek, de nyomásra egyáltalán nem érzékeny a hasam. Fél évvel ezelőtt véres volt a vizeletem, de a háziorvosom nem foglalkozott ezzel különösebben. Ez is közrejátszhat abban, hogy fáj a vesém körül, vagy pedig krónikus vakbélgyulladásom lehet? Vagy a hüvelygyulladás is kiválthat ilyen tüneteket? Egyébként néhány évvel ezelőtt is voltak ilyen hasi fájdalmaim, 3-4 havonta előfordul.

Dr. Kovács Anikó válasza vakbélgyulladás témában

Tisztelt Kérdező!

Az aku vakbélgyulladás esetén a tünetek és panaszok fokozatosan mennek előre, így a leírt eset inkább fertőzéses eredetűnek tűnik. A korábbi véres vizelet és deréktáji panaszok miatt történjen vizeletvizsgálat. A Chron betegség gyanúja esetén gasztroenterológiai kivizsgálás szükséges. Az ismétlődő hasi panaszok miatt valóban indokolt ilyen szakrendelés felkeresése. Addig is fogyasszon több növényi rostot, kerülje az egyszerű szénhidrátot, péksüteményeket. Igyon elég folyadékot (szénsavmentes ásványvíz) . A legtöbb hasi puffadás, emésztőszervrendszeri eltérés tud jobb alhasi fájdalmat okozni, így korántsem biztos, hogy a vakbél a gyanús.

Kérdés: 2010. április 29., 09:51 ;Megválaszolva: 2010. április 29., 09:51
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Vakbélgyulladás tünetei, mire...
Hogyan alakul ki a vakbélgyulladás? Milyen tünetekkel jár? 4-5 napja fáj a hasfalam.Leginkább a jobb oldalon. Azóta van hasmenésem is naponta...
Perforált vakbélgyulladás műtét
Tisztelt Doktor Úr! A páromat december 8-án műtötték perforált vakbélgyulladással. A műtét után még mindig volt láza, haza lett engedve, majd...
vakbélgyuszi
Tisztelt Doktornő/úr! Kisfiamnak nagyon magas láza volt 39, 4 ; fájt a hasa erősen és hányingere volt.Kórházba vittem, megvizsgálták, és azt...
Chronicus appendicitis
Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem az lenne, hogy létezik-e olyan, hogy krónikus vakbélgyulladás. Az elmúlt fél évben háromszor feküdtem...
Vakbélgyulladás vagy valami más...
T.Szakértő! A párom az elmúlt héten két hete húzódó haspuffadásos és enyhe székrekedési panaszokkal fordult a háziorvosához, aki...