Jobb oldali szétsugárzó hasi fájdalom. Lehet-e vakbélgyulladás?

Tiszteletem! A problémám a következő: Kezdődő sérvet találtak nálam, a jobb és a bal oldalon is. Azután, kb négy hónapja, a köldököm mellett elkezdett fájni a hasfalam, majd lokalizálódott a jobb medence csontom feletti területre is. Ott erősebb a fájdalom. Változóan, van hogy az egész jobb oldalamon tompán fáj, van hogy csak a köldököm körül, van hogy alul a feltételezett sérvkapunál, enyhén nyilalgat, de leginkább tompán fáj a hasam. Néha napokig nem is érzek semmit, aztán hirtelen ismét. Sétáláskor enyhül, mozgásra is. Lázam nem volt, hányingerem sem, az étvágyam remek. Van egy alap refluxom is, nem tudom annak lehet e köze ehhez a problémához. Sok ülő munkát végzek, van egy 10 kiló plusszom is, lehetséges hogy az nyomja a területet? Ráadásul kb az egész a hasamon található. Voltam hasi ultrahangon, ahol az orvos azt mondta, hogy ez nem vakbél, könnyen lehet hogy a kezdődő sérv fájdalma sugárzik, ki. Hasi ultrahanggal kizárható a vakbél. A vizsgalat szerint nem talált kóros elváltozást, nem látott semmi eltérést. Voltam urológusnál is, aki elküldött speciális laborra is, és ő kizárta a hugyúti problémákat. Szerinte is lehet kezdődő sérvi kisugárzás, de mivel kezd állandósulni ez a középhasfali fájdalom, félek hogy más baj áll fenn! Hogyan tudnám valahogy biztosra megtudni, hogy ez mitől lehet? Milyen szakorvost keressek meg ezzel a problémával. Előre is köszönöm a segítséget!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasi fájdalom témában

Bélprobléma okozhatja a panaszzt, emiatt gastroenterológiai szakrendelést érdemes felkeresn. Addig is életmód-változtatás (rendszeres, intenzív testmozgás, bő folyadék- és rostfogyasztás, probiotikum tartósabb használata) segíthet.

Kérdés: 2021. április 02., 22:22; Megválaszolva: 2021. április 03., 08:35
Kérdések és válaszok: Haspuffadás
Emésztőrendszer
Tisztelt doktornö/ úr Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy gyomorégésem van hasi puffadás olykor szúr a gyomrom de a puffadás és a gyomorégés az...
M2PK positive, Colitis Ulcerosa
Tisztelt Doktor Úr! 2012. évben, véres-nyákos széklet miatt végzett teljes colonoskopia után a lelet szerint a „colon ny.h. végig ép, a haustratio...
SIBO, bélhangok
Tisztelt doktor úr! Tavasszal széklet elasztáz teszttel kiderült, hogy a hasnyálmirigyem nem termel elég enzimet (a 200-as referenciaérték helyett 180...
Puffadás, hasfájás, változó...
Jó napot! Egy számomra elég furcsa problémám van már lassan 7éve, voltam pár kivizsgáláson de mivel eltérő panaszaim vannak így évek kellettek...
Hisztamin intolerancia
Tisztelt doktor Úr! Tartós pufadásom kivizsgálása során szinte minden leletem negatív volt (tükrözés, hasi uh stb) . Saját kérésemre DAO enzim...