• Vérkép témájú cikkek

        WEBBeteg - Dr. Borsi Lieber Katalin
        Vérvizsgálat
        A szervezetünk vizsgálatának a legegyszerűbb és leggyorsabb módja a vérkép elemzése, a laboratóriumi vizsgálata. Az egészségi állapotunk felmérésére éppúgy alkalmas vizsgálati módszer, mint bizonyos betegségek felismerésére.
        Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea
        Jo napot! 3 havonta csináltatok magamnak laborban verkepet, arrol érdeklődnék, hogy nekem az eozin 10.7, neutrofil 42, bazofil 1.1 az értékem. Nekem ezek mindig eltérőek, ha jol tudom ezek fehérvérsejtek egyik csoportját képezik es lehet...
        WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
        Mi okozhatja a lép túlműködését? Milyen tünetekkel járhat a hypersplenia? Hogyan diagnosztizálható? Hogyan lehet kezelni?
        Orvos valaszol - Dr. Szalóczy Péter
        Kedves Doktornő, 35 éves 8 hetes várandós kismama vagyok, két hét múlva megyek vissza az orvosom hoz, kérem addig segítsen a *-os leleteim értékelésében Terhesen van okom aggódni az alábbi eredmények miatt vagy ez normális: TSH...
        WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
        A heveny vagy krónikus hasnyálmirigy-gyulladás leggyakrabban a következő tünetek alapján merül fel: heves hasi fájdalom, hányinger, hányás, puffadás, láz, ileus, illetve krónikus esetben fogyás, alultápláltság, széklethabitus-változás, emésztési zavarok képében jelentkezik. Miről árulkodnak a laboreredmények?
        Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea
        Tisztelt Doktornő/Doktorúr Kérdésem az lenne hogy mennyire veszélyes ha neutrophil alacsony a lymphocita pedig magas? Az értékeim fehérvérsejt: 5.27, neutrophil gran. 2.04-38.7%, Lymphocita 2.53-48%, Monocyta 0.54-10.2! Mennyire ijedhetek...
        Orvos valaszol - Dr. Kiss György
        24.terhességi labor htk:0, 31 hgb:114 A nőgyógyászhoz csak 2hét mulva van időpontom.NeoFerroFolgammat kezdtem el 2x1szedni. Mit tegyek?.Keressem előbb az orvost.Sok mindent olvasok ugyan is az anemiáról.köszönömQ
        WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
        A vérszegénység laboratóriumi kórjelzői a hemoglobinkoncentráció és a vörösvértestszám (legtöbbször ezen értékek együttes változása áll fenn). Vérszegénység következtében a sejtek oxigénnel való ellátottsága romlik, ami számos betegség és kórállapot előidézője lehet.
        WEBBeteg - Dr. Vitális Zsuzsanna, gasztroenterológus
        A laboratóriumi vizsgálatok többnyire a máj által termelt anyagok alacsonyabb szintjét, vagy az átalakításra váró molekulák magasabb szintjét jelzik, illetve vannak enzimek, melyek emelkedése a májsejtek szétesésére, vagy az epeúti sejtek irritációjára utal.
        Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea
        Tisztelt Doktornő! A minap voltam vérvételen és szeretném kikérni a véleményét, mert sok eredményem határon van.Kell ezekkel az értékekkel foglalkoznom vagy Nem? Ezidáig mindig tökéletes volt a vérképem.Ezek az adatok nem utalnak...
        Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea
        Tiszteletem ma voltam sbon mellkasi fajdalom miatt ebbol az okbol kifolyolag keszult labor melyben a WBC 13, 38 G/L a neutr 11, 09g/l es a ly 12, 0 az sbon.nem mondtak semmit csak hogy menjek a haziorvoshoz januraban keszult labor teljesen negativ...
        A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!