Véradás téma

Tizenegy véradás Hajdú-Bihar megyében

Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete

Három vérkészítményt állítanak elő egy donortól levett vérből. Ezek egyike csak néhány napig tárolható. A biztonságos vérellátásért a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete folyamatosan szervezi a véradásokat.

Pályára állítjuk - fiatalokkal fiatalokért a megyei Vöröskeresztben

Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete

Egyszer kevés, egyszer túl sok, mi lehet az? Pályakezdő fiatal, akit ördögi kör vár az életben: munkatapasztalat híján, magas végzettséggel nehéz állást találni. Így viszont hogyan szerezzen munkatapasztalatot friss tudásával az ifjú álláskereső.

Véradókat vár a Vöröskereszt a nemzeti ünnepen

Magyar Vöröskereszt

Az ország tíz pontján szervez véradást a Magyar Vöröskereszt augusztus 20-án. A fővárosban két helyszínen is várják majd a véradókat az államalapítás ünnepén.

Véradásra hív a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete

Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete

Nyáron is szükség van rád! Adj vért! Adj esélyt! – ezzel a szlogennel hív véradásra a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete. A megyében augusztus végéig 48 véradóhelyszínen várják a véradókat.

Hétvégén is adhat vért

Magyar Vöröskereszt

Szombatonként is szervez véradást a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete forró évszakban a megnövekedett vérigény miatt.

Versenyben egymásért a Vöröskereszt világnapján

Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete

Nyilvánosan rendezi meg Megyei elsősegélynyújtó versenyét a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete május 8-án Hajdúböszörmény megújult főterén. Megrázóan hatásos mentési bemutató kíséri több érdekesség mellett a programot.

Több mint kétmillió baba életét mentette meg

WEBBeteg

James Harrison az elmúlt 54 év alatt több mint kétmillió baba életét mentette meg. A 74 éves férfi ugyanis speciális vércsoporttal rendelkezik - olyan antitestek találhatók a vérében, melyekkel kezelhető a súlyos vérszegénységgel járó, úgynevezett Rhesus-betegség.

Valentin-nap - Véradást szervez a vöröskereszt

MTI

Véradást szervez a Magyar Vöröskereszt Valentin napján, pénteken országszerte 35 helyszínen.

Véradással nem csak segíthet másokon, de egészséges is

healzz.com

Bizonyára nem kell sokat magyarázni azt, hogy miért is érdemes időközönként véradásra járni. Azonban egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint azon túl, hogy ezzel akár életeket is menthetünk, még az egészségünket is óvjuk. Hogy pontosan miért, arról prof. Blaskó György, a Trombózisközpont véralvadási specialistája beszélt.

Véradásra buzdít Jakabos Zsuzsanna

Red Lemon Media

Sportolók és fiatalok figyelmét hívja fel a véradás fontosságára Jakabos Zsuzsanna, olimpikonés Európa-bajnok úszónő,aki a 8. Országos Felsőoktatási Véradóverseny arca lett. Zsuzsához hasonlóan, a kampány fotósa Éder Krisztián (SP) is szívügyének tartja a véradást, éppen ezért mindketten önzetlenül vállalták a kezdeményezésben való részvételt.