Személyiség téma

Befolyásolja-e a személyiségünket a testvérünk?

WEBBeteg - Dr. Kőműves Anikó, szakgyógyszerész, orvos- és egészségtudományi szakfordító - 2022-10-31 17:33
A legtöbb embernek a világon van testvére, akiket - csakúgy, mint a szülőket - nem mi választunk magunknak. A szülői befolyással számos kutatás foglalkozott már, a testvérek kapcsolatára és annak a személyiségre gyakorolt hatásaira viszont mindezidáig kevesebb figyelem fordult.

Irritábilis bél szindróma egészségpszichológiai szemszögből

WEBBeteg - Dervalics Dóra, pszichológus - 2022-09-26 17:03
Irritábilis bél szindróma
Az irritábilis bél szindróma az emésztőrendszer funkciózavara, bár semmilyen kóros szervi elváltozással nem jár, tünetei jelentős mértékben megnehezítik a beteg életét, rontják életminőségét.

Bőrproblémák - Hogyan segíthet a pszichoterápia?

Dermasoul - Német Borbála, klinikai szakpszichológus - 2020-09-30 05:03
Bőrprobléma
A bőrpanaszok hátterében pszichés problémák is állhatnak. Az egyéni pszichológiai konzultáció során a kommunikáció eszközével és terápiás módszerekkel végzünk beavatkozást. Ennek célja a személyiségfejlődés előmozdítása.
A személyiségfejlesztő módszerek a problémák megoldására is gyakorlati módszereket ajánlanak. Az elmében történő áttételes problémamegoldás egyszerű gyakorlatokon keresztül az óriásnak vélt problémákat realizálja, és megoldható, feldolgozható feladattá formálja át.

Rák: a személyiségen is múlhat a gyógyulás?

Rákgyógyítás - 2013-07-21 21:41
Kiknek nagyobb a kockázata a rákra és kiknek jobbak az esélyei a gyógyulásra? – teszi fel a kérdést a Rákgyógyítás Magazin téli kiadása, amelynek fókuszában a rák és a személyiség közötti kapcsolat áll, rámutatva az egyes személyiségjegyek betegség szempontjából jellemző vonásaira.