Szorongásos tünetek

Tisztelt Doktornő! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy az utóbbi 3 évben elkezdődött a pánikbetegségem, amit kivizsgáltattam 2019-ben, akkor Borderline személyiségzavarral diagnosztizáltak, Loranxilt és Agomelatint szedetett velem az orvosom. A Loranxilt elhagytam, mivel súlyosan a függője lettem. Ezután jött egy békés időszakom, majd az utóbbi fél évben érdekes tünetegyüttes kezdett el kínozni. Nyaki és mellkasi bőrirritáció, mintha folyamatosan bizseregne, ha nem takarom vagy fogom, akkor állandóan irritál. Ez szinte állandó lett mostanra. Voltak extaszisztolés problémáim, a kardiológus elvégezte a vizsgálatokat, a stressznek tudta be ő is. Ezután nem sokkal abbamaradt, ehelyett jött a néhai balkéz feszülés, plusz a mellkasom baloldalán egy kellemetlen érzés, ami nem fáj, nem szúr, semmi ilyesmi, csak van és kellemetlen. Emellett az alvásom is rettenetes, furcsa gyomorgörcseim vannak éjjel, alig tudok normálisan aludni. Ennek tetejébe most szóba jött a költözés, aminek a gondolatától rosszul vagyok, mivel valamiért rettenetesen félek elköltözni, de itt se akarok maradni. Valójában amióta itt élek, elvesztettem mindenem, nem voltak itt barátaim, nem éltem szociális életet, előtte viszont igen. Teljesen másként látom önmagam, mintha ez nem is én lennék. Tudom, hogy visszakaphatnék sokmindent ha előrelépnék, de a pszichém és a testi tüneteim mintha nem akarnák engedni, hogy bármiféle jó változás felé induljak. Nem tudom mihez kezdjek, kezdem úgy érezni, hogy megőrülök, ehhez hozzájött a hipochondriám, ami miatt bármitől képes vagyok pánikrohamot kapni, lassan egyedül se lehet engem hagyni. Gyögyszert nem merek szedni ami függőséget okozhat, mert a Loranxilt elhagyni nem volt egy kellemes érzés. Félek mindentől, a testi tüneteim egyre rosszabbak, nem akarok meghalni, nem akarok ebben a helyzetben, ezen a helyen leélni az életem. Minél előbb meg akarom találni a megoldást erre. Mit tehetnék legalább addig, amíg tisztázódik a költözés és az új helyen keresek egy terapeutát? Addig mit tudnék tenni? Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát! Tisztelettel, Dömötör Réka.

Dr. Pálvölgyi Rita válasza borderline személyiségzavar témában

Tisztelt Kérdező,

Azt tanácsolnám, hogy borderline pszichoterápiás szakember segítségét kérje, lehetőleg pszichiáterét, aki gyógyszert is tud írni 6 függőséget okozó szerek elkerülésével/. Emellett kórházi kezelést is lehet kezdeményezni, hogy meg tudja oldani, hogy több hétre elvonuljon. A Thalassa Ház és a Tündérhegyi Pszichoterápiás osztály például olyanok, ahol kezelnek borderline pacienseket.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2021. szeptember 22., 14:17 ;Megválaszolva: 2021. szeptember 22., 22:13
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Gyógyszerszedés
Nyugtató mellett alkoholmentes sör?
Pánikbetegség gyógyszer
Somnol covid után álmatlanság
Rexetin szerotonin szindróma