Nárcisztikus személyiségzavar

Tisztelt Doktornő! Sajnos úgy néz ki, hogy a párom nagy valószínűséggel nárcisztikus személyiségzavarral küzd. Olvastam sokat erről, és egyre jobban látom, hogy itt sajnos erről van szó. Épp háború dúl közöttünk, és szeretnék már kibékülni, de vele, ez nem egy egyszerű feladat. Addig fajult a dolog, hogy nem is szólunk egymáshoz. Kezdeményezni nem merek, mert tudom, hogy elutasít. Ő nem lép semmit, mert úgy gondolja, hogy a kialakult helyzet oka én vagyok. Meggyanúsított megcsalással, amit természetesen elutasítottam, hisz nem tettem. Sajnos meg is ütött. Ön szerint mit tegyek, hogy javuljon a helyzet? Hogy lehet egészséges kapcsolatot kialakítani azzal, aki egy ilyen zavarban küzd? Egy váláson már túl van, ami nagyon nehezen feldolgozható volt számára. Gyermeke is van, de alig látja, alig beszél vele. Válaszát köszönöm Tisztelettel: Kata (Macsek12)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza nárcisztikus személyiségzavar témában

Tisztelt Kérdező,

Ha a kapcsolaton szeretne javítani, lehet párkapcsolati terápiás lehetőséget keresni. Ehhez természetesen a párja együttműködése is szükséges. Narcisztikus személyiségzavart természetesen egyéni terápia keretében is lehet kezelni. Erről a döntést azonban a párjának kell meghozni. Ön csak arról tud dönteni, hogy milyen körülmények, feltételek mellett tudja a kapcsolatot fenn tartani. Erről azonban érdemes kialakítani egy határozott álláspontot.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. július 16., 08:47; Megválaszolva: 2015. július 19., 22:18
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
15 éves gyermek idegrohamjai
Rexetin emelés
Frontin elhagyása
Rexetin álmosság
Gyogyszer mellekhatas