Szívroham téma

A szex és a hirtelen szívhalál - Mit mond a kutatás?

MTI

A szex nagyon ritkán okoz hirtelen szívhalált egy új amerikai kutatás szerint, melyről a BBC számolt be.

A szívrohamot túlélők félnek a szextől

WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

A szívrohamot túlélők általában kerülik a szexet, mert attól tartanak, hogy az megöli őket – állítják amerikai kutatók.

C- és E-vitamin - nem mindig hasznosak!

WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekorvos

Egy hosszú ideig tartó, nagy betegkör bevonásával végzett vizsgálat bebizonyította, hogy sem a C-, sem pedig az E-vitamin önmagában nem segít a szívrohamok megelőzésében. Számos kedvező tulajdonságuk ellenére tehát ezen a vizsgán megbuktak.

Sokkal kevesebben halnak meg infarktusban, de lehet még javítani az arányokon

MTI

Drámaian csökkent az elmúlt egy évtizedben a szívinfarktus okozta halálesetek száma, de javítható még a mutató - hangsúlyozta az M1 aktuális csatorna műsorában Becker Dávid, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatóhelyettese.

Túlsúlyos? Ezeknek a betegségeknek nagyobb a kockázata

MTI

Még az amúgy egészséges anyagcseréjű elhízottakat is nagyobb eséllyel sújtja szívroham vagy agyvérzés, mint az átlagos testsúlyúakat - derült ki egy nagy létszámú, új kutatásból.

Zsíros étrend, elhízás és a szívbaj

MTI

A zsírokban bővelkedő étrend és az elhízás olyan veszélyes immunválaszt válthat ki, amely növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát - állapította meg a londoni Queen Mary Egyetem kutatása.

Egy olcsó vérvizsgálattal felderíthetők a rejtett szívbetegségek

MTI

Egy olcsó vérvizsgálattal megjósolható, mely látszólag egészséges pácienseknél magas a szívroham kockázata.

Szívroham után: rehabilitáció, az újabb roham megelőzése és gondozás

Springmed - Prof. Dr. Czuriga István

A heveny szívinfarktus életveszélyes állapot, melynek túlélését követően rendszerint a beteg addigi életmódjának gyökeres megváltoztatására van szükség. A szívrohamot követően a legfőbb cél, hogy a beteg ismét alkalmassá váljon a lehető legjobb fizikai aktivitásra, és a képzettségének megfelelő munka folytatására. Ezen cél elérésére csak orvosilag irányított komplex rehabilitációs program keretében nyílhat lehetőség.

Tesztelje tudását a szívinfarktusról!

WEBBeteg

Nem csak a szívinfarktus felismerése és mielőbbi kezelése lehet életmentő, hanem az is, ha tudjuk, milyen életmódbeli változtatásokra van szükség infarktus után. Tesztelje, hogy helyesek-e az ismeretei!

Kiderült, miért halnak meg túl korán a magyarok

MTI/mok.hu

A halálesetek egyharmada az orvostudomány jelenlegi állása szerint elkerülhető lenne az EU-ban. Magyarországon több mint 24 ezer ember azért halt meg, mert nem kapott időben és megfelelő ellátást, ez a halálozások 41,5 százaléka - derül ki az Eurostat legfrissebb jelentéséből.