Dr. Horváth Viktória

Dr. Horváth Viktória

Fogorvos
Bemutatkozás:

Kiemelt szakterületek:

Protetikai helyreállítások

Tanulmányok:

Diplomámat a Pécsi Tudományegyetemen szereztem 2018-ban. 3 és fél évig a PTE Fogászati Klinika munkatársaként dolgoztam. 2022-ben sikeres Fogpótlástan szakvizsgára tettem szert. Jelenleg magánrendelésen dolgozom Pécsen és Szekszárdon.

A mindennapi gyakorlatban nagy hangsúlyt fektetek a precíz munka végzésére és pácienseim maximális komfort érzetére kezelés közben. Munkámat szívből végzem. 

Fontosnak tartom tudásom állandó bővítését szakmai konferenciákon való részvétellel.

A kezelések alatt nyugodt, feszültségmentes légkört igyekszem teremteni, hogy maximális elégedettséggel hagyják el rendelőnket pácienseink.

Legutóbbi válaszai

Gyökérkezelés reális ára?

Kedves Kérdező! A képen az látszik hogy a jobb alsó szemfogat gyökérkezelték meg, ebbe került egy gyógyszeres gyökértömés, és a tetejére egy ideiglenes tömés. Illetve a mellette levő kismetszőn is van egy ideiglenes tömés?! A gyökérkezelés ára rendelőnként eltérő… gondolom készült röntgen felvétel is ami szinten pár ezer Ft. Van ahol úgy van az arlista hogy külön van a fog megnyitása, öblítés, gyógyszer meg valaki az ideiglenes tömést is felszámolja. Így kijön az összeg a végére. Azon kívül régiónként eltérőek az árak pl Pest drágább mint mondjuk Pécs. Ha elvesztette a bizalmát keressen fel másik fogorvost ő is be tudja fejezni, viszont ha nem szeretne a régihez visszamenni mondja le a foglalt időpontot!

Szájüreg erek látszodása

Kedves kérdező! Így látatlanban elég nehéz erre mit mondani! Ha valóban erek latszódnak, azok nem kórosan! A piros torok miatt egy fül orr gégészetet kene felkeresni! Ha küld egy fotót szívesen megnézem!

íny kérdés

Kedves Kérdező! Fentebb a kis dudor a nyalmirigy kivezető cső. Alul a kis sárgásak pedig kis faggyúmirigyek FoxFordyce granulumok.

Gyulladt íny

Kedves Kérdező! A képet nézve valóban az íny lehet begyulladva. A szoptatás/terhesség és ami ezzel jár hormon változás sajnos tud hajlamosítani ínygyulladásra! De… a gyulladáshoz kell baci és étel maradék illetve ezek helytelen eltávolítása. Szerintem érdemes lenne fogselymet használni amennyiben ezt eddig nem tette minden este legalább. A curasept jó ínygyulladásra de 2 hétnél tovább azt sem szabad használni! Szerintem érdemes lenne ellátogatni ahhoz a fogorvoshoz aki készítette hogy megnézze rendesen zárnak e a koronák es héjak mert ha eláll a széle a fogtól akkor azt sosem fogja tudni tisztítani es mindig be fog gyulladni! Használjon puha sörtéjű fogkefet pl curaprox 5460, és nem kell megijedni ha véres a fogkrém amit kiköp, ennek szűnnie kell ahogy a gyulladás csökken! Bátran mossa ezt a területet is! Szerintem érdemes azért valamikor felkeresni a fogorvost a kisbaba nevelés :) házilag pedig akkor fogselyem, és puha fogkefe minden étkezés után mosson fogat :)

Piros folt a szájban

Kedves Kérdező! A szájüregben az elváltozások diagnosztikája általában kizárásos alapon jön létre és a legkisebb elváltozás is vagy fehér vagy vörös színű! Egy labort mindenképp érdemes csináltatni mert nagyon sok általános betegség, legyen az vírus, bőrbetegség, cukorbetegség stb. a szajuregben ad először tünetet. Szerintem érdemes lenne egy friss laborral felkeresni egy parondotologiai szakrendelest ahova beutalóval tud bejutni. Pl.: SOTE vagy Pécs Szeged.. ami közelebb van. Nem kell feltétlen egyből a legrosszabbra gondolni de nem is szabad ezeket figyelmen kívül hagyni! Teljes bizonyossággal egy szövettani vizsgálat ad pontos diagnózist! A reflux sok jót nem tesz hozza a dolgokhoz, azt mindenképp kezelni kell mert a visszajövő sav a fogakat hosszú távon szetmarja és a nyelocsoben viszont tényleg okozhat felmaródást ami hosszú távon súlyos következményekkel járhat!