Rossz lehelet téma

Súlyos betegség tünete lehet a rossz lehelet

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró

A rossz szagú lehelet azon túl, hogy igen kellemetlen a vele együtt élőnek, sőt még távolabbi környezetének is, számos betegség tünete is lehet.

A reflux is okozhat rossz leheletet

WEBBeteg, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus

A rossz leheletnek sok kiváltó oka lehet, az egyik legkellemetlenebb közülük a savas reflux, azaz a GERD. Ez a betegség az emésztési zavar egy formája, melyben a gyomorban lejátszódó folyamatok és a nyelőcső felé visszaáramló folyadék okozzák a kínos, sokszor nehezen tolerálható tüneteket.

Kellemetlen szájszag - Ezek lehetnek az okai

WEBBeteg, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos

A halitózist (kellemetlen szájszag) általában egyszerű, könnyen kiküszöbölhető dolgok okozzák, azonban néhány betegség is kiválthat rossz leheletet - például máj- vagy veseelégtelenség.

Mik lehetnek a rossz szájszag okai? Hogyan előzhető meg?

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika

A legkellemetlenebb, hogy általában nem is tudunk róla, hogy rossz a leheletünk, amíg finoman nem figyelmeztet rá valaki.

Mi okozza a rossz leheletemet? - Az orvos válaszol

WEBBeteg - Dr. Plósz János, belgyógyász, gasztroenterológus

23 éves férfi vagyok, és rendkívül kellemetlen szájszaggal küszködöm már évek óta - válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Rossz lehelet: Az étrendben keresendő okok

WEBBeteg - Cs. K. fordító

A rossz lehelet elleni legjobb védelem, az étrend és a megfelelő szájhigiénia kombinációja. Rossz lehelete van? Talán meg kellene vizsgálni az étrendjét!

Rossz a leheletem - mi okozhatja? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Az lenne a kérdésem, hogy mitől lehet kellemetlen a leheletem, fogat rendszeresen mosok és akkor sem múlik el Mit lehetne ellene tenni? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Az alacsony szénhidráttartalmú étrend rossz leheletet okoz

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Az alacsony szénhidráttartalmú étrend talán jót tesz a derékvonalnak, ám semmiképpen nem a leheletnek, mivel halitózist, rossz leheletet okoz. Mivel az alacsony szénhidrát tartalmú diéták virágkorukat élik, a szájszag akár járványszerű is lehet.

emésztőrendszeri probléma

Orvos valaszol - Dr. Szigeti Nóra

Szeretném megkérdezni emésztőrendszeri problémám van. Már régebben kezdődött gyomor égéssel majd puffadással, később reggeli hányinger és hányás (gyakran nyál es keserű sárgás válladék) próbáltam orvoshoz fordulni gyomor tükrözésen voltam. Kaptam g

Rossz lehelet

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó

A barátnőmnak néha rossz a lehelete. Mivel elég fontosnak tartja a hiigéniát, ezért, nem tudom mi lehet. Egyszer beszéltünk róla, azóta (de előtte is) nagyon oda figyel a szájápolásra, de nem segít. Néha közvetlen fogmosás után érződik a kellemetle