• Rossz lehelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Plósz János Doktor Úr! Köszönöm megtisztelő válaszát, miszerint a kellemetlen lehelet oka a nyitott gyomorszájon kívül lehet még fogászati, fül-orr-gégészeti probléma is. Ezeken a szakrendeléseken is jártam már, negatív lett az eredmény. Ami még fontos lehet, hogy savlekötő gyógyszert szedtem már többfélét, egyik sem használt. Egyébként én nem érzem, hogy sok lenne a savam, bár az hogy a torkom gyakran kapar, köhögési ingerem van, a szájpadlásomon sebeket, hólyagokat érzek, ezek a tünetek arra utalhatnak. Ilyenkor a szemem is begyullad, valamint úgy érzem, hogy a szájszag is felerősödik.Előző levelében javasolta az antibiotikum terápiát, valamint probiotikum használatát arra az esetre, ha a bélgázok a bélfalon keresztül a bélbe jutnak.Megköszönném, ha javasolna konkrétan olyan antibiotikumot, amely megszüntethetné a problémámat! Üdvözlettel!

        Dr. Plósz János válasza a halithosis témában

        Normix próbálható meg 6-9 napig, majd ezt követően probiotikumot használni 1-2 hónapig. Ha a köhögés, torok-kaparást savas panasznak gondoljuk, akkor PPI típusú savcsökkentő legalább 3 hónapos, dupla dózisú alkalmazása javasolt (ha ez alatt nem változik a panasz, a savas eredet elvethető).


        Kérdés: 2020. november 11., 07:33; Megválaszolva: 2020. november 11., 10:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktorúr.kedden voltam háziorvosnál aki gyomor gyulladást állapított meg.tünetem szombaton kezdődött.ettem egy gyorséttermi szendvicset utána kis munka majd egy meggyes sört akartam meginni de savanyú ízt éreztem a sör...