Pfizer-BioNTech vakcina téma

Pfizer-védőoltás - ajánlja az EMA az 5-11 év közöttieknek

MTI

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) az 5 és a 11 év közötti gyermekek számára is ajánlotta a BioNTech és Pfizer vállalatok által a koronavírus ellen kifejlesztett Comirnaty nevű vakcináját - erről az Európai Unió gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő amszterdami székhelyű ügynökség tájékoztatott.

Dózis matek: 2 Pfizer + 1 Moderna több, mint 3 Pfizer

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

Két Pfizer-oltás után egy Moderna ráerősítő nagyobb védettséget adhat, mint egy harmadik dózisban beadott Pfizer - derül ki egy vizsgálat adataiból.

A Pfizer ráerősítő oltása 9-10 hónapnyi védelmet nyújthat az előzetes eredmények szerint

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet újságíró

Az izraeli kórházak adatai alapján úgy látszik, hogy a Pfizer COVID-19 elleni vakcinájának harmadik dózisa hatására több antitest termelődik, és ez az ellenanyag eredményesebben képes megelőzni a betegséget. Jelen feltevések szerint hatékonysága 9-10 hónapig, sőt, talán tovább is megmaradhat.

Koronavírus - 28 millió gyermek beoltását tervezik novembertől

MTI

November elején megkezdhetik az Egyesült Államokban az 5 és 11 év közötti gyermekek beoltását az amerikai Pfizer gyógyszeripari és a német BioNTech biotechnológiai vállalatok által közösen kifejlesztett koronavírus elleni vakcinával - jelentették be a Fehér Ház egészségügyi szakemberei.

Kell a harmadik oltás. De mikor?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna

Koronavírus védőoltás

A harmadik emlékeztető oltás az eddigi tudományos eredmények alapján segít optimalizálni a vakcinák által nyújtott védelmet. Lássuk, melyik oltásnál mennyi idő múlva ajánlott beadatni a harmadik dózist is.

Koronavírus vakcina - csekély a szívizomgyulladás kockázata

MTI

A The New England Journal of Medicine című egészségügyi szaklapban publikált nagyszabású izraeli kutatási jelentés szerint elenyészően csekély a szívizomgyulladás kockázata a koronavírus elleni oltás mellékhatásaként - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.

A Pfizer-vakcina által termelt antitestek 7 hónapon belül eltűnhetnek

WEBBeteg - F. Zs., fordító

Egy új tanulmány szerint 7 hónap elteltével drasztikusan lecsökkenhet az antitestek szintje azoknál a személyeknél, akiket a Pfizer-BioNTech által fejlesztett vakcinával oltottak be.

Koronavírus vakcina - hatékony lehet az 5-11 éves gyerekeknél

Hvg.hu

A tesztek során a gyerekek a felnőtteknek, illetve a tinédzsereknek szánt adag harmadát kapták - adta hírül a hvg.hu.

Koronavírus - hamarosan engedélyezhetik az 5-11 éves korcsoportnak fejlesztett vakcinát

MTI

Heteken belül megindítja az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegségtől (Covid-19) az 5-11 éves korosztályba tartozó gyermekeket védő oltás engedélyezetési eljárását a BioNTech - mondták a német biotechnológiai vállalkozás alapítói.

Meddig marad erős a vakcina által kiváltott immunitás?

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet újságíró, lektorálta Dr. Ujj Zsófia Ágnes

Kutatások arra utalnak, hogy a legtöbb COVID-19 elleni vakcina által kiváltott ellenanyag szint csökken. Amit azonban a tudósok nem tudnak az az, hogy ez azt tükrözi-e, hogy ilyenkor a vírussal szembeni védelem is csökken-e. Kérdések az emlékeztető oltásról 2.