Pfizer-BioNTech vakcina téma

Koronavírus - 28 millió gyermek beoltását tervezik novembertől

MTI

November elején megkezdhetik az Egyesült Államokban az 5 és 11 év közötti gyermekek beoltását az amerikai Pfizer gyógyszeripari és a német BioNTech biotechnológiai vállalatok által közösen kifejlesztett koronavírus elleni vakcinával - jelentették be a Fehér Ház egészségügyi szakemberei.

Kell a harmadik oltás. De mikor?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna

A harmadik emlékeztető oltás az eddigi tudományos eredmények alapján segít optimalizálni a vakcinák által nyújtott védelmet. Lássuk, melyik oltásnál mennyi idő múlva ajánlott beadatni a harmadik dózist is.

Koronavírus vakcina - csekély a szívizomgyulladás kockázata

MTI

A The New England Journal of Medicine című egészségügyi szaklapban publikált nagyszabású izraeli kutatási jelentés szerint elenyészően csekély a szívizomgyulladás kockázata a koronavírus elleni oltás mellékhatásaként - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.

A Pfizer-vakcina által termelt antitestek 7 hónapon belül eltűnhetnek

WEBBeteg - F. Zs., fordító

Egy új tanulmány szerint 7 hónap elteltével drasztikusan lecsökkenhet az antitestek szintje azoknál a személyeknél, akiket a Pfizer-BioNTech által fejlesztett vakcinával oltottak be.

Koronavírus vakcina - hatékony lehet az 5-11 éves gyerekeknél

Hvg.hu

A tesztek során a gyerekek a felnőtteknek, illetve a tinédzsereknek szánt adag harmadát kapták - adta hírül a hvg.hu.

Koronavírus - hamarosan engedélyezhetik az 5-11 éves korcsoportnak fejlesztett vakcinát

MTI

Heteken belül megindítja az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegségtől (Covid-19) az 5-11 éves korosztályba tartozó gyermekeket védő oltás engedélyezetési eljárását a BioNTech - mondták a német biotechnológiai vállalkozás alapítói.

Meddig marad erős a vakcina által kiváltott immunitás?

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet újságíró, lektorálta Dr. Ujj Zsófia Ágnes

Kutatások arra utalnak, hogy a legtöbb COVID-19 elleni vakcina által kiváltott ellenanyag szint csökken. Amit azonban a tudósok nem tudnak az az, hogy ez azt tükrözi-e, hogy ilyenkor a vírussal szembeni védelem is csökken-e. Kérdések az emlékeztető oltásról 2.

Új vakcinát készít a Pfizer

ATV.hu

Folyamatosan zajlik a kutatás a Pfizer újabb védőoltásának kifejlesztésére, amelyik már a delta variáns ellen is szinte teljes védettséget biztosít. Falus András Széchenyi-díjas immunológus az ATV Híradójának kérdésére válaszolva úgy fogalmazott, hogy hamarosan elkészülhet a továbbfejlesztett oltás, de pontos határidőt nem tűzött ki.

Pfizer, Moderna: Mellékhatásokra figyelmeztet az EMA

MTI

A BioNTech/Pfizer és a Moderna gyógyszergyártó vállalatok koronavírus elleni vakcinájának ritkán előforduló mellékhatása lehet a szívizom- és a szívhártyagyulladás, a két megbetegedést fel kell tüntetni a termékinformációban, és felhívni az egészségügyi szakemberek figyelmét a kockázatra - tájékoztatott az Európai Gyógyszerügynökség (EMA).

Izraeli adatok szerint kevésbé hatékony a Pfizer-vakcina a koronavírus delta variánsa ellen

MTI

Izraeli adatok szerint kevésbé hatékony a Pfizer/BioNTech-vakcina a SARS-CoV-2 koronavírus delta variánsa ellen: 64 százalékban akadályozta meg a fertőződést, ugyanakkor 93 százalékban elejét vette a súlyos megbetegedés kialakulásának - írta a Jediót Ahronót című izraeli lap hírportálja, a ynet hétfőn.