OEP téma

Haladék a Hospinvestnek

Független Hírügynökség

Május közepéig, illetve július végéig adott haladékot a Hospinvest Zrt.-nek a Heves megyei közgyűlés, hogy "szüntesse meg a szerződésszegést", a vállalt garanciák nem teljesítése esetén szerződésbontásra kerülhet sor.

Mit kell tudni az új vényekről?

WEBBeteg/OEP

A tervezett április elsejei időpont helyett május elsejétől kezdik meg pályafutásukat az új orvosi vények. Milyen tartalmi és formai változások lesznek az új recepteken? Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár Honlapján olvasható tájékoztató részletesen ismerteti a változásokat.

Zökkenőmentes ellátást ígér a HospInvest Hevesben

MTI

A betegellátás zökkenőmentes fenntartásáról biztosította vasárnap a hatvani, a gyöngyösi és a Heves Megyei Önkormányzat vezetőit Kollányi Gábor, a HospInvest elnöke.

Közel 70 millió forintos csalássorozat orvosi vényekkel

MTI

Összesen 67 millió forintnyi kárt okozott hamis orvosi vények gyógyszertári beváltásával három győri lakos; csalás miatt indult eljárás ellenük - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szerdán az MTI-t.

E-recept évek múlva, vények tartalmi és forma változása áprilistól

FN

Április elsejétől új recepteket kapnak a háziorvosok. A megkérdezett háziorvosok nem értik, miért, ha hamarosan az e-receptek is megérkeznek. Az OEP szerint a "hamarosan" jó esetben is éveket jelenthet - írja az FN.hu

Szigorodó kórházfinanszírozási feltételek

Független Hírügynökség

Új feltételekhez köti a kórházfinanszírozást az Egészségügyi Minisztérium. A nem teljesítő kórházakkal felbontják a szerződést. Az új tervezetben többek között azt is meghatározzák, egy ágyra hány orvosnak és nővérnek kell jutni.

Egymillió ember adatai sérültek OEP rendszerhiba miatt

Független Hírügynökség

Több mint egymillió ember adatai sérültek az Országos Egészségbiztosítási Pénztár informatikai rendszerének hibája miatt. Ezáltal a rendezett jogviszonyúak is helytelen igazolást kaphattak az orvosnál vagy a patikában. A rendszerhiba kijavtásáig mindenki megkapja az egészségügyi ellátást, jogosultságtól függetlenül - tájékoztattak az illetékesek.

Több pénzt szeretnének a betegszállítók

Független Hírügynökség

Csődhelyzet már nincs, de még most is alulfinanszírozottak a betegszállító cégek - ezt az országos elnök mondta kedden az egészségügyi miniszternek, aki a pécsváradi betegszállító központba látogatott.

Pozitív a gyógyszerkassza

Független Hírügynökség

Várhatóan 27-30 milliárd forintos többlettel zár idén a gyógyszerkassza - írja a Világgazdaság. A kormány a megtakarításból a patikusok generikus programban való részvételét támogatná.

A kormány regionalizálja az OEP-et

Független Hírügynökség

A kormány szerdai ülésén elfogadta azt a kormányrendelet módosítást, amely szerint január 1-től a jelenlegi 19 megyei helyett, 7 regionális pénztárral működik az OEP - jelentette be az egészségügyi miniszter szerdán.