Székely Tamás lesz az egészségügyi miniszter

Független Hírügynökség
megjelent: 2008.04.28.

Ahogy az várható volt, az egészségügyi tárca élére Székely Tamás, az OEP főigazgatója kerül, mivel a kormányfő olyan személyt szeretett volna látni a tárca élén, akit az orvosok is elfogadnak.

Dr. Székely Tamás - Forrás:
Székely Tamás

Az SZDSZ országos választmánya vasárnap úgy döntött, hogy májustól kilépnek a kormánykoalícióból. Ezért a kormányfőnek május 5-ig új kormánynévsort kellett összeállítania. Gyurcsány Ferenc azonban nem várt a határiő végiéig, és még ma délben fogja hivatalosan is bejelenteni az új minisztereit - írja a Hírszerző.

Székely Tamást, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár jelenlegi főigazgatóját napok óta a posztra legesélyesebb személyként emlegették. Székelyhez fűződik a vizitdíj-kompenzáció javaslatának kidolgozása, amit Gyurcsány Ferenc is elfogadott, és felhatalmazta Székelyt az előkészített megállapodást aláírására.

A miniszterelnöki bizalom mellett fontos tény, hogy pozitívan nyilatkozott Székely Tamásról csütörtökön az Országgyűlés Egészségügyi bizottságának szocialista elnöke is.

A korábbi hírekkel ellentétben Lamperth Mónika nem kap helyet az új kisebbségi kormányban. A szociális és munkaügyi tárcát Szűcs Erika, az MSZP választmányának elnökhelyettese, a pólusprogramokért felelős miniszteri biztos, Miskolc alpolgármestere veszi át, az államtitkári székben pedig a választmányi elnök, Simon Gábor marad. 

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Magas vérnyomás Magas vérnyomás

Milyen a kockázata, hogy szív- és érrendszeri betegség jelentkezzen?

Mit mutat a szívultrahang? Mit mutat a szívultrahang?

Milyen formái vannak a vizsgálatnak? Milyen esetekben indokolt?

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.