• Székely Tamás lesz az egészségügyi miniszter

    Szerző: FH

    Ahogy az várható volt, az egészségügyi tárca élére Székely Tamás, az OEP főigazgatója kerül, mivel a kormányfő olyan személyt szeretett volna látni a tárca élén, akit az orvosok is elfogadnak.

    Dr. Székely Tamás - Forrás: www.oep.hu
    Székely Tamás

    Az SZDSZ országos választmánya vasárnap úgy döntött, hogy májustól kilépnek a kormánykoalícióból. Ezért a kormányfőnek május 5-ig új kormánynévsort kellett összeállítania. Gyurcsány Ferenc azonban nem várt a határiő végiéig, és még ma délben fogja hivatalosan is bejelenteni az új minisztereit - írja a Hírszerző.

    Székely Tamást, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár jelenlegi főigazgatóját napok óta a posztra legesélyesebb személyként emlegették. Székelyhez fűződik a vizitdíj-kompenzáció javaslatának kidolgozása, amit Gyurcsány Ferenc is elfogadott, és felhatalmazta Székelyt az előkészített megállapodást aláírására.

    A miniszterelnöki bizalom mellett fontos tény, hogy pozitívan nyilatkozott Székely Tamásról csütörtökön az Országgyűlés Egészségügyi bizottságának szocialista elnöke is.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A korábbi hírekkel ellentétben Lamperth Mónika nem kap helyet az új kisebbségi kormányban. A szociális és munkaügyi tárcát Szűcs Erika, az MSZP választmányának elnökhelyettese, a pólusprogramokért felelős miniszteri biztos, Miskolc alpolgármestere veszi át, az államtitkári székben pedig a választmányi elnök, Simon Gábor marad. 

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.04.28 00:00
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Mire való az Európai Egészségbiztosítási Kártya?

    A legtöbben nem vagyunk tisztában külföldre utazásunk során azzal, hogy mely esetekben milyen egészségügyi szolgáltatásokat vehetünk igénybe térítésmentesen, magyar társadalombiztosítással rendelkezve. Talán sokak számára meglepő, de az Európai Unió tagállamaiba utazva az Európai Egészségbiztosítási Kártya birtokában ugyanazokra az ellátásokra vagyunk jogosultak, mint a helyi állampolgárok.

    Új szájon át szedhető terápiákat fogadott be az OEP a tüdőrák kezelésére

    Az eddig kizárólag egyedi méltányossági kérelemmel alkalmazható készítmények társadalombiztosítási támogatással 2017. április 1-től érhetők el.

    Új terápiát fogadott be az OEP (NEAK) az idiopathiás tüdőfibrózis kezelésére

    Az eddig kizárólag egyedi méltányossági kérelemmel alkalmazható készítmény társadalombiztosítási támogatással 2017. január 1-jétől érhető el.

    Új, szájon át szedhető terápiákat fogadott be az OEP a tüdőrák kezelésére

    Az eddig kizárólag egyedi méltányossági kérelemmel alkalmazható készítmények társadalombiztosítási támogatással 2017 januárjától érhetők el.

    Bürokráciacsökkentés: egy lépés előre

    Az év elején bejelentett bürokráciacsökkentő programban az egészségügy is vastagon érintett. A program része az OEP megszüntetése, amely ellen szakmai szervezetek is tiltakoztak. Az intézményi átszervezésekről a döntés megszületett, ám a mai napig nem látszanak annak részletei, hogy a változások pontosan hány közalkalmazottat érintenek. A Miniszterelnökség a közelmúltban közölte: a létszámleépítés nem érinti az egészségügyi dolgozókat. Hírösszefoglaló.

    Külföldön él, de itthon jár orvoshoz? - Bírságot kaphat

    Sokan elfelejtkeznek róla, pedig 10 000-től 100 000 Ft-ig terjedő bírságot is kaphat, aki külföldön él, dolgozik, mégsem jelentkezik ki a magyar egészségbiztosítási rendszerből.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.