Mobiltelefon téma

Poszt-SMS stressz szindróma - Nem létezik

MTI

Reklámszakemberek találták ki csupán azt a hír, hogy a sok SMS-küldés megbetegít. A beszámolóban megnevezett új betegségek, az "SMS-mámor" vagy a "poszt-SMS stressz szindróma" ugyanis nem létezik.

Fülzúgást okozhat a mobiltelefon - Kutatás

MTI

A mobiltelefon rendszeres használata a fül csengéséhez és zúgásához (tinnitus) vezethet osztrák kutatók szerint.

A mobilátjátszó tornyok és a rák - Kutatás

MTI

A mobiltelefon-átjátszó tornyok nem növelik a gyermekeknél a rákos megbetegedések kockázatát - derült ki egy brit kutatás során, amelynek eredményeit a British Medical Journal (BMJ) szerdai száma közli.

Kihangosítóval is veszélyes vezetés közben telefonálni

MTI

Az autóvezetés közbeni mobiltelefon-használat veszélyeire figyelmeztetnek amerikai kutatók. A szöveges üzenetek menet közbeni küldése mellett a kihangosítóval való telefonálás is jelentősen növeli a balesetveszélyt.

Részletesen a szextingről

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Azt már régóta tudjuk, hogy a mobiltelefon veszélyt jelenthet a kamaszok egészségére. Eddig csak azt tudtuk, hogy életveszélyes is lehet, ha vezetés közben telefonálnak vagy SMS-eznek, ám most itt az új tinihóbort, a szexting.

Mobiltelefon és rák - Nincs bizonyíték

MTI

Nem jutott meggyőző eredményre a mobiltelefonok és két típusú agydaganat kapcsolatáról egy nagy nemzetközi tanulmány, melyet kedden tesz közzé egy orvosi folyóirat.

Mobiltelefon és rák - Kutatás

MTI

Öt ország több mint negyedmillió lakosa vesz részt előreláthatóan abban a több mint harminc évre tervezett, fontmilliókba kerülő kutatásban, amellyel brit szakemberek próbálnak pontot tenni korunk egyik lényeges kérdésére: mennyire biztonságosak a mobiltelefonok.

Az agydaganat és a mobiltelefon - Kutatás

MTI

A mobiltelefonok használata az 1990-es években és azt követően terjedt el, az agytumorok gyakorisága azonban nem nőtt ebben az időszakban a Journal of the National Cancer Institute című szaklapban megjelent kutatási eredmények szerint.

Mobillal a fájdalom ellen?

MTI

Az érmenagyságú fájdalomcsillapító készüléken két elektróda kapott helyet, ezek közvetítik az elektromágneses hullámokat, hogy csökkenjen a fájdalomérzet. Az eljárás hatévi kutatómunka eredménye.

A túl sok mobilozás alvászavart okozhat

WEBBeteg - Cs. K. fordító

A mobiltelefonnal töltött túl sok idő - a túlzott sms-ezés és csevegés - alvási zavarokat okozhat - állítja egy tanulmány. A túlzott mobilhasználat mindemellett növeli a stresszre való hajlamot.