Mobiltelefon téma

Mobiltelefonos elsősegélyprogammal magyar győztes az innovációs versenyen

MISZ

A kínai ifjúsági tudományos technológiai és innovációs versenyen a magyar fiatalok mobiltelefonos elsősegélynyújtó programját első díjjal jutalmazták.

Agydaganat és mobiltelefon: Van összefüggés?

MTI

További vizsgálatok szükségesek annak egyértelmű eldöntésére, hogy növeli-e a mobiltelefon használata bizonyos agydaganatok kockázatát - jelentette ki szerdán Timár József egyetemi tanár, a Semmelweis Egyetem II. sz. Patológiai Intézetének igazgatója az Egészségügyi Világszervezet (WHO) előző nap közzétett állásfoglalásáról.

Nem lesz az iskolákban mobiltelefon?

MTI

Egészségügyi kockázatai miatt kitiltaná az iskolákból a mobiltelefonokat és a vezeték nélküli internetkapcsolattal rendelkező számítógépeket az Európa Tanács egyik bizottsága.

A rádióhullámok csontgyengülést okozhatnak?

Medipress

Egy szűk körű argentin tanulmány azt mutatta, hogy a mobiltelefont használókra a csípőcsont meggyengülésének megnövekedett kockázata leselkedhet.

A mobiltelefon lehetséges egészségügyi veszélyei - Kutatás

Medipress

Szinte minden embernek van mobiltelefonja, mégis nagyon kevesen tudják, milyen hatást gyakorolhatnak a készülékek egészségünkre.

Mobiltelefon és terhesség - Veszélyeztetheti a magzatot?

WEBBeteg - Cs. K. fordító

A mobiltelefon sugárzása születés előtt és utána is növeli bizonyos viselkedési problémák (pl. hiperaktivitás, figyelemzavar, kortársakkal való együttműködés zavara) kockázatát – feltételezi a Journal of Epidemiology and Community Health online szaklapban megjelent tanulmány.

Fémallergiás reakciót válthat ki a mobiltelefon

MTI

Allergiás reakciót válthat ki a mobiltelefonokban található nikkel azoknál, akik szinte megállás nélkül csevegnek a fülükre szorított apró készüléken - figyelmeztettek szakemberek az Amerikai Allergiás, Asztmás és Immunológiai megbetegedések Kollégiumának (ACAAI) éves találkozóján.

Nikkel allergia és mobiltelefon

Medipress

Ha túl sokat csevegünk a mobiltelefonunkat a fülünkhöz szorítva, könnyen kialakulhat nálunk a nikkelallergia – derült ki egy új kutatásból.

Információ-áradat: észrevétlen függőség

WEBBeteg - K. J. fordító

Az internet és a mobil technológiák nagyban megkönnyítették életünket, ám ha a mindennapos információáradat túl nagy méreteket ölt, az agyunkban is elváltozásokat okoz.

Poszt-SMS stressz szindróma - Nem létezik

MTI

Reklámszakemberek találták ki csupán azt a hír, hogy a sok SMS-küldés megbetegít. A beszámolóban megnevezett új betegségek, az "SMS-mámor" vagy a "poszt-SMS stressz szindróma" ugyanis nem létezik.