Marihuána téma

Milyen tünetek utalnak skizofréniára? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Mikortól beszélhetünk skizofréniáról? Melyek az elengedhetetlen tünetek és mennyi idő fennállása után állítható fel diagnózis? Marihuána fogyasztása okozhat hasonló tünetegyüttest? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A kamaszkori drogfogyasztás figyelmeztető jelei

WEBBeteg - B. M., szakfordító

Ne hagyja figyelmen kívül a kamaszkori droghasználat figyelmeztető jeleit. Ha a lentebb felsorolt jelek közül ugyanabban az időperiódusban legalább hatot észlel gyermekénél, feltétlenül beszéljen vele, s kérje szakember segítségét!

Marihuána a pattanásos bőr ellen

WEBBeteg

A marihuána egyik tudatmódosulást nem okozó hatóanyaga, a kannabidiol gyulladáscsökkentő, valamint a faggyútermelést és sejtnövekedést mérséklő hatását tárta fel munkatársaival Bíró Tamás, az MTA doktora, a Debreceni Egyetemen működő MTA-DE Lendület Sejtélettani Kutatócsoport vezetője.

A férjem füvezik, lehet baja a leendő gyerekünknek ebből?

WEBBeteg - Dr. Diószegi Judit pszichiáter

Férjem 10 éve fogyaszt marihuánát, mostanában már napi rendszerességgel füvezik. Babát szeretnénk, a kérdésem az: károsodhat az ő füvezése miatt a leendő gyerekünk? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Mennyi idő alatt ürül ki a THC a szervezetből? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

"Férjemmel babát szeretnénk vállalni. Elég gyakran használt mindkettőnk marihuánát több éven keresztül. Két hónapja egyáltalán nem élünk vele. Mennyi idő alatt tisztul ki a THC a szervezetből annyira, hogy teherbe eshessek? Milyen káros hatásai lehetnek? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A kamaszkori füvezés pszichotikus tüneteket okozhat később

Medipress

Egy új holland tanulmány szerint a marihuánás cigaretta tizenévesen, vagy fiatal felnőtt korban történő használata megnöveli a pszichotikus tünetek későbbi kialakulásának kockázatát.

A marihuána felgyorsíthatja a pszichózis kialakulását

Medipress

Egy korábbi kutatásokat elemző vizsgálat szerint a marihuána fogyasztása a pszichózis korábbi kialakulását válthatja ki.

Marihuána orvosi célra?

Medipress

Az orvosi célú marihuánát elfogadtató törvényjavaslat benyújtója az illinois-i képviselőházban azt reméli, hogy a politikusok a választások után elegendő politikai bátorságra tesznek szert ahhoz, hogy megszavazzák a törvényt.

Hallucináció, pszichózis - A marihuána tartós fogyasztásának eredménye

MTI

A tanulmány szerint azoknál, akik 15 éves koruk előtt használtak először kannabiszt, kétszer nagyobb valószínűséggel fejlődött ki pszichózis -például skizofrénia -, mint azoknál, akik soha nem fogyasztottak drogot.

A kamaszok alvási szokásai

Független Hírügynökség

A kamaszok bonyolult szociális hálózatokban élnek, és különösen sérülékenyek lehetnek - állítja a tanulmány, amit a Tudományos Haladás Amerikai Szövetségének (AAAS) éves találkozóján ismertettek.