Rexetin szerotonin szindróma

Kedves Doktornő! Reggelente 10 mh Rexetint szedek szorongásra. Hollandiai nyaraláson fél marihuánás sütemény elfogyasztása után 4-5 órán át szörnyen éreztem magam. Izomrángásom, hidegrázásom, memóriazavarom, egymást válto gyors gondolataim, zavartságom, beszéd nehézségeim voltak. Ezek aztán csökkentek vagy elmúltak pár órán belül., De egy nappal később még mindig húz a fejem (mintha másnapos lennék) és a rövidtávú memóriazavar sem múlt el teljesen. Izomrángás, hidegrázás, láz nincs. Bevehetem a mai 10 mg Rexetinem? Ilyet nem próbálok többé, de most kellene aggódnom, hogy szerotonin szindrómám vagy egyéb komoly betegségem van? Köszönettel, Noémi 28

Dr. Pálvölgyi Rita válasza marihuána használat témában

Tisztelt Kérdező, Néhány nap elteltével már -remélhetően-lecsillapodtak a tünetei. Nem ritkán látjuk, hogy egyesek ilyen erős reakciót adnak pszichoaktív szerekre. A Rexetint lehet tovább szedni. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2022. május 18.

Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség

Marihuána fogyasztása
Tisztelt Szakértő! 22 éves fiammal kapcsolatban írok Önnek. Kb. 2 éve találtam nála marihuánát, amit be is ismert, hogy ritkán alkalmanként, főleg...
Antidepresszáns elhagyása
Üdvözlöm! 2 éve szedek Scippa 5mg-ot reggelente, szorongásra és pánikbetegségre. Viszont szeretném ezt most már elhagyni, egy természetesen gyógymódot...
Frontin, remegés, függőség?
T. Doktornő! Évek óta generalizált szorongás és agórafóbia betegségem van. Több hangulatjavítót kipróbáltam már. Az utóbbi évben azt tapasztalom, hogy az...
Szorongás, hangulatváltozások télen,...
Kedves Doktornő! Egy 19 éves egyetemista lány vagyok, és azt szeretném kérdezni, hogy mi lehet az oka annak, hogy minden télen már két éve (pontosabban...
Szorongás vagy szervi probléma?
Kedves Doktor Nő! A segítségét szeretném kérni. Többször írtam már, sajnos nem járok sikerrel. A kálváriám több, mint 2 hónapja kezdődött. Erős fejfájásom...
Nem látom az élet értelmét. Szorongok
Tisztelt doktor nő! Szorongok egyfolytában, ezért már nem aludtam majdnem 2 hete. Az a problémám, hogy nem látom miért lenne érdemes élnem (nem igazán...