Rexetin szerotonin szindróma

Kedves Doktornő! Reggelente 10 mh Rexetint szedek szorongásra. Hollandiai nyaraláson fél marihuánás sütemény elfogyasztása után 4-5 órán át szörnyen éreztem magam. Izomrángásom, hidegrázásom, memóriazavarom, egymást válto gyors gondolataim, zavartságom, beszéd nehézségeim voltak. Ezek aztán csökkentek vagy elmúltak pár órán belül. De egy nappal később még mindig húz a fejem (mintha másnapos lennék) és a rövidtávú memóriazavar sem múlt el teljesen. Izomrángás, hidegrázás, láz nincs. Bevehetem a mai 10 mg Rexetinem? Ilyet nem próbálok többé, de most kellene aggódnom, hogy szerotonin szindrómám vagy egyéb komoly betegségem van? Köszönettel, Noémi 28

Dr. Pálvölgyi Rita válasza marihuána használat témában

Tisztelt Kérdező,

Néhány nap elteltével már -remélhetően-lecsillapodtak a tünetei. Nem ritkán látjuk, hogy egyesek ilyen erős reakciót adnak pszichoaktív szerekre.

A Rexetint lehet tovább szedni.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2022. május 15., 08:56; Megválaszolva: 2022. május 18., 09:15
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Pánikbetegség gyógyszer
Somnol covid után álmatlanság
Pánikbetegség
Szociális fóbia
Miként kezelhető az alvászavarom?
Tisztelt Doktornő! Évtizedek óta szorongó (iskolai bántalmazás, párkapcsolati bántalmazás, stresszes munkahely tíz évig) miatt, súlyosan...