• Marihuana stb

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Olyan kerdesem lenne, hogy mekkora a valos veszelye annak, hogy ha alkalomszeruen 1-2 havonta 1x fogyasztok marihuanat illetve amfetamin akkor tartos pszihozis alakuljon ki? Mennyivel veszelyesebbek ezek a szerek mint az alkohol? Veszelyesebbek valojaban? Kerem olyan valaszt adjon ami az igazsag vagy amit gondol ne azt amit az orvosoknak muszaj mondania!

        Kovácsics Bernadett válasza a marihuána, amfetamin használat témában

        Kedves Kérdező! Nem orvosként, hanem addiktológiai konzultánsként - szenvedélybeteg-segítőként válaszolok. Minden egyes kipróbálással kockáztatja a pszichózis veszélyét - vagyis olyan pszichés állapotba kerülhet, ami akár visszafordíthatatlan is lehet. A következő film pont erről szól: https://port.hu/adatlap/film/tv/dealer--dealer/movie-60785 Az alkohol a kultúránk része, nagyjából előre tudjuk, hogy 5 sörtől kb. milyen állapotba kerülünk, de a marihuána, ami egyeseknél (és nem tudjuk előre, kiknél) pl. hallucinációkat okozhat, az amfetaminok hatása szintén nem jósolható be előre személyesen - tehát minden ilyen szer azért is kiszámíthatatlan, mert az aktuális lelkiállapotot erősíti fel (szomorúságból depresszió, jókedvből vihogás) - még az sem mondható el, hogyha egyszer bejött, máskor is jó lesz - szóval többszörös rizikót vállal, ha csak egyszer is használja ezeket a szereket. Olyan sok más módon is elérhetőek boldog pillanatok, az igazi öröm, hogy inkább ezeket javasolnám!


        Kérdés: 2019. szeptember 07., 13:47; Megválaszolva: 2019. szeptember 16., 20:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        A szóban forgó alkoholista egy hete még megkért, hogy vigyem el kocsival a közértbe, mert már ivott sört és így nem vezethet. Néhány napja már nem megy sehová, nem csinál semmit, csak iszik és egész nap alszik. Normális ez? Ez az...
        Tisztelt Válaszadó! Bár a családunk mindig is szerette és űzte a sportot. Ez általában igaz is. Az idősebbik sógornőmnek 4 fiú gyermeke van. Ebből a két kicsi (ikrek; 12) versenyszinten sportol (egyik kosarazik, a másik kézilabdázik). A két...
        Kedves Doktornő! Olyan kerdesem lenne, hogy mekkora a valos veszelye annak, hogy ha alkalomszeruen 1-2 havonta 1x fogyasztok marihuanat illetve amfetamin akkor tartos pszihozis alakuljon ki? Mennyivel veszelyesebbek ezek a szerek mint az alkohol?...
        Tiszteletem! A kérdésem az lenne hogy hány hétig kell egyfolytába mindennap egy keveset (nem részegségig) alkoholt inni ahhoz, hogy az ember rákapjon, és elvonási tünetek jöjjenek elő? Antialkoholista vagyok, az egyik barátom féltem...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Mi vezethet alvászavarhoz?
        Az alvásra a szervezetnek az evésnél is nagyobb szüksége van.
        COVID-19 kisokos